"Fırtına"



Kitabın Adı: Fırtına
Orijinal Adı: Tempest
Yazarı: Julie Cross
Çeviren: Barış Mol
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Türü: Fantastik, Romantik, Macera, Gizem
Sayfa Sayısı: 361
Seri Adı: Fırtına Serisi I.Kitap
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Günümüzde Jackson ve Holly birbirine sırılsıklam aşık.
Gelecekte Holly, Jackson’ın kollarında can verecek.
Geçmişte Jackson kaderi değiştirmeli.

Sene 2009. On dokuz yaşındaki Jackson Meyer üniversiteli sıradan bir gençtir… Zamanda yolculuk yapabilmesi dışında. Ama bu yolculuklar filmlerdeki gibi değildir. Zaman sıçrayışlarından sonra şimdiki zamanda hiçbir şey değişmez, uzay-zaman sürekliliği sorunları da olmaz. Sıçrayışlar eğlencelidir ve kimseye zarar vermemektedir.

Tabii yabancıların Jackson ve kız arkadaşı Holly’nin odasına daldığı ve Jackson’la mücadele ederlerken genç kızın ölümcül bir yara aldığı güne kadar. Panikleyen Jackson iki yıl geçmişe, 2007’ye sıçrar ancak bu seferki yolculuğu öncekilere benzemez. 2007’de mahsur kalmıştır ve geleceğe dönememektedir.

Üstelik 2009’da Holly’yi vuran kişiler de Jackson’ı aramak üzere geçmişe giderler ve bu “Zamanın Düşmanları”nın güçlü, genç zaman yolcusunu kendi saflarına çekmek için yapamayacakları şey yoktur. Ya onu yanlarına çekecek… ya da öldüreceklerdir.

Jackson, Holly’yi hatta tüm dünyayı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeyi göze alacaktır?

Yorum

Temmuz ayının son kitap yorumundan merhabalar. Bir ayı bitirip yeni bir aya başlamanın arifesindeyken bu kadar güzel bir kitap okumayı gerçekten beklemiyordum. Hiç sıkmayan konusuyla, yerinde esprileriyle, senaryoya ters düşmeyen, aklınızda soru işaretleri bırakmayan konusuyla gerçekten muazzam bir eser, muazzam bir serinin ilk bu ilk kitabı hazırlanmış. Yazarımızı kesinlikle tebrik ederim.
Kitabın konusuna da değinecek olursak eğer; Jackson, bir zaman yürüyücüsüdür ama henüz en uzak mesafesi altı ay öncesine yarım saatlik bir yolculuk olmuştur ve bu durumu da bir tek oldukça zeki olan dostu Adam’a anlatmıştır bir tek ve onun tavsiyeleriyle zaman içerisinde ilerleme yeteneğini geliştirmeye çalışır ve not alır. Yalnız zamanda hiçbir şeyi değiştiremez ve yarım yürüyüş olduğu için gittiği yerde gölge gibidir. Ta ki, kız arkadaşı Holly ile birlikte olduğu geceden sonraki sabah kız arkadaşı öldürülene kadar. O gün Jackson kendinin bile şaşıracağı bir şey yaparak 2003 yılına ve ardından zaman içinde sıkışacağı 2007 yılına yolculuk edecek ve burada babasının bir FBI ajanı olduğunu, babasının aslında öz babası olmadığını ve aile doktorlarının aslında sandığı gibi biri olmadığını öğrenecektir. Jackson kimden kaçması gerektiğini sorgularken, kız arkadaşı Holly'i öldürenlerde şimdi peşinden geçmişe gelmektedir ve Jackson'ın başka şansı yoktur; gelecekteki dostu Adam’ın yardımına başvuracak ve bu arada kız arkadaşı Holly'e yeniden aşık olup, onu da kendine aşık edecektir.
Kesinlikle bu seriye başlayın derim. Hiç pişman olmayacaksınız.

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠