"Ara Dünya"


Kitabın Adı: Ara Dünya
Orijinal Adı: Interworld
Yazarı: Neil Gaiman, Michael Reaves
Çeviren: Emine Ayhan
Yayınevi: İthaki Yayınları
Türü: Bilimkurgu, Macera, Fantastik
Sayfa Sayısı: 214

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Hugo ve Nebula ödüllü yazar Neil Gaiman ve Emmy ödüllü yazar Michael Reaves’ten sadece gençlere değil tüm okurlara hitap eden, bilimkurguyla fantezinin iç içe geçtiği bir macera.

Joey Harker bir kahraman değil. O aslında kendi evinde kaybolan sıradan biri. Bir gün kaybolduğunda kendi dünyasını geride bırakıp bambaşka bir boyuta adım atıyor. Şimdi bir savaş vermek zorunda. Hem de sadece bu dünyayı değil, olası bütün dünyaları kurtarmak için verilen bir savaş…

Yorum

Neil Gaiman’ın kaleminden yine ustaca yazılmış bir kitap. Gerçi bu sefer ona eşlik eden bir de, Michael Reaves var ki, onun da hakkını yememek lazım. Yalnız kitap bazı yerlerde beni sıktı. Bunun da nedeni: her bir karakterin adının “J” ile başladığı için kafamı karıştırması. Final ise beklentide bırakacak nitelikte. Konusuna gelirsek eğer; Joey, bir lise öğrencisidir ve kelimenin tam anlamıyla deli bir öğretmeni vardır. Bu yüzden deli öğretmeni Bay Dimas’ın zoruyla bir geziye katılır ve bir süre sonra arkadaş grubuyla kaybolup daha sonra onlardan uzaklaşır. Joey farkında olmadan kendini başka bir boyuta ışınlamıştır. Çünkü o, bir yürüyücüdür ve bunu kendisi de, bilmemektedir. Dahası, gittiği gezegendeki kendisi ölmüştür. Joey, boyutlar arasında tekrar yürüyüşe çıkar ve bir büyücü tarafından yakalanıp tutsak edilir.
Bu arada ismi Jai olan bir karakterimiz onu bu yerden ve büyüden kurtarır ve ona gerçekte neler olduğunu anlatır, ama daha sonra saldırıya uğrayarak ölür. Geriye ise; ölmeden önce kumların üstüne yazdığı bir formül sisteması vardır. Joey, bu formül sayesinde bir kapı açarak Ara Dünya’ya ulaşır. Buradaki herkes kendisine benzemektedir. Bir farkla ki, o da, geldikleri boyutların özelliğini taşımaktadırlar. Mesela; robotik olan boyuttan gelenin bir kısmı robot, birinin başı insan vücudu at, biri kanatlı, ama hepsinin adı “J” ile başlıyor, hepsi bir “Harker” ve hepsi aynı kendine benziyor. Tıpkı ölen Jai gibi. Jai öldüğü için herkes ona, biraz dışlayıcı davranır, üstüne birde ilk görev başarısızlığı eklenince neler olacaktır sizce? Her an boyutlar arası savaşta çıkmaktadır çünkü; HEX ve İkililer yürüyücüleri uzay araçları için yakıt olarak kullanma ve savaş çıkarma peşindedir.

“Bazen barışın kıymetini anlamanız için savaş gereklidir. Gün olur, diplomasinin savaşı önlemekte ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenmemiz gerek.” –Sayfa: 14

“Hiçbir şeyiniz yoksa umut edin. Ama elinizde bir şans varsa, onu YAPIN!” –Sayfa: 54

“Zaten var olduğunuz bir dünyada Yürümek daha zordur.” –Sayfa: 54


Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠