"Gelecek Sefere"



Kitabın Adı: Gelecek Sefer
Orijinal Adı: La prochaine fois
Yazarı: Marc Levy
Çeviren: Esra Özdoğan
Yayınevi: Can Yayınları
Türü: Romantik, Sanat, Gizem, Fantastik
Sayfa Sayısı: 212

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Amerikalı ünlü sanat tarihçisi Jonathan Gradner, çocukluğundan beri Rus ressam Vladimir Radskin’in yapıtlarına tutkulu bir hayranlık beslemektedir. Ressamın yüz yıldan uzun bir zamandır kayıp olduğu düşünülen başyapıtının bulunduğunu haber alınca nişanlısı Anna’yı Boston’da  düğün hazırlıklarıyla baş başa bırakıp Londra’ya doğru yola çıkar. Ama bu gizemli tablonun peşine düştüğünde, kendi yaşamının gizlerine de ışık tutacak upuzun, fantastik bir yolculuğa çıktığının farkında değildir…
Son dönem Fransız edebiyatının parlak yazarlarından Marc Levy’nin dördüncü romanı Gelecek Sefere,  Fransa’daki satış rakamıyla bir rekora imza atarak yazarını ülkenin en çok okunan romancısı yaptı. Boston’dan Londra’ya, Floransa’dan Paris ve Sankt Petersburg’a uzanan, sürükleyici ve sonu sürprizlerle dolu bu aşk masalı; gerçek sevgi ve dostluğun, usta işi gerçek sanatın zamana meydan okuduğuna inananlar için…

Yorum

Yine sevmediğim bir kitabın yorumundan merhabalar. Maalesef dediğim gibi sevemedim ben bu kitabı. Kitabın hiç ruhu, enerjisi yoktu, o kadar düz gitti ki anlatamam. Bütün heyecanı son otuz sayfaya sığdırmışlar. Fantastik öğelerde bu otuz sayfada. Yani almayı düşünüyorsanız veya aldıysanız bu kitaptan hiçbir şey beklemeyin. Şöyle ki adam uçakla Boston’dan Londra’ya gidiyor, ama iki sıra sonunda adam Boston’da oluyor. Bu adam oraya nasıl gitti veya ne oldu hiç anlamıyorsunuz. Kitabı kısaca okurken, at gözlüğü takmış gibi olacaksınız. Dümdüz ve  boş…

Kitabın konusu ise; Jonathan uzun zamandır aradığı Rus ressam Vladimir Radskin’in varlığı kanıtlanamayan beşinci resmini bulur ve bunun için düğün arifesinde müstakbel eşi Anna’yı yalnız bırakarak resmi görmeye gider. Orada Clara adlı müzayede sahibiyle tanışmasını ve bu beşinci resmin Vladimir Radskin’in imzasını taşımadığı için ressama ait olduğunu kanıtlama çabaları anlatılmakta kitapta. Bu resimle birlikte hem birbirlerine git gide yakınlaşacak olan ikili, hem de resimle olan bağlarını çözeceklerdir.

 Alıntılar
"Bir yürekteki zenginlik çoğu zaman çağdaşlarıında kıskançlık ve horgörüyü körükler. Kimi insanlar güzeli yalnızca ölmüş olanda görürler." (Sayfa 28)

"...kim olursak olalım ya da kim olduğumuzu düşünürsek düşünelim, maneviyatı vicdanımız doğurur." (Sayfa 33)

"Zaman zaman iki ruh tek bir ruhu oluşturmak üzere karşılaşır. Böylece sonsuza dek birbirlerine bağımlı olurlar. Birbirlerinden asla ayrılmaz, o yaşamdan bu yaşama hep birbirlerini bulurlar. Bu dünyevi yaşantıların sırasında bir yarı diğerinden kopup da onları bağlayan yemini bozacak olursa, ruhların ikisi de hemen ölür. Biri yolculuğunu bir diğeri olmadan sürdüremez." (Sayfa 35)

"Tuhaf şeyler itiraf edildiklerinde daha da tuhaf görünürler." (Sayfa 108)

"Nefret ruhlarmızın gücünü uzun süre besleyebilecek bir duygudur." (183-184. Sayfa Geçiçleri) 
 
Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠