"Otranto Şatosu"


Kitabın Adı: Otranto Şatosu
Yazarı: Horace Walpole
Yayınevi: Kum Saati Yayınları
Türü: Gizem, Dram, Fantastik
Sayfa Sayısı: 144
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Gotik edebiyatın en güzel örneklerinden biridir Otranto Şatosu.

Gündüz vaktinde bile karanlık, duvarlarına uzun biçimsiz gölgelerin vurduğu, şatoda yaşayanların inanışına göre, kötü ruhların, hayaletlerin kol gezdiği bir Ortaçağ Şatosu olan Otranto’da olaylar şöyle gelişir. Zalim ve ahlaksız Prens Manfred’in oğlu nişan gecesi esrarengiz ve o kadar da korkunç bir biçimde ölür ya da öldürülür. Daha oğlunun cesedi soğumadan, oğlunun nişanlısı Isabella’ya göz diken Manfred kızı ele geçirmek için çeşitli yollara başvurur. Ancak, olaylar bundan sonra hızla gelişir. Manfred’in şatodaki askerleri korkulu anlar yaşamaya başlarlar. Askerlerin iddialarına göre şatoda gerçekten de hayaletler ve hatta şeytan’ın kendisi vardır ve Manfred’in zalimliği ve ahlaksızlığı yüzünden hepsi cezalandırılacaktır.

Pırıl pırıl bir Türkçe ile yapılan bu çeviriyi büyük bir keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.
Yorum

Üç orta dereceden hallice ve bir anlamsız kitaptan sonra şeker gibi gelip, su gibi geçip giden bir kitapla “Otranto Şatosu”yla karşınızdayım. Kitap o kadar çabuk bitti ki anlatamam. Kitapta gizem de vardı, fantazya da. Dram da vardı, aşkta. Genel olarak sevdiğim bir kitap oldu. Aslında arka kapak yazısında her şey anlatılmış, üzerine ekleyebileceğim pek bir şey yok. Prens Manfred’in oğlu nişanı olacağı gün ölür ve tek oğlu öldüğü ve kızına ve eşine değer vermediği için Manfred onu deliler gibi seven eşine ihanet etmeye yeltenir ve bu yolda ölen oğlunun nişanlısı Isebella’ya göz dikmekten de geri durmayacak ve gözü hiçbir şey görmeyecektir. Peki, bu krallığın kaderini nasıl etkileyecektir? Manfred emeline ulaşabilecek mi?
Kitaptan Kareler


Puanlama:


2 yorum:

  1. İlgimi cekti ya sizin güzel youmlamanızdan ya da kitaptan alıp denemem lazım:) seversem sizin tavsiyelerden almaya devam ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim @HayatKitap.
      Dili bazı yerlerde tiyatro metni gibi, ama oldukça güzel ve akıcı.
      Can yayınları baskısı var. Onu almanız daha iyi olur bence, çünkü kitapta bazı yazım hataları var.
      Keyifli okumalar diyeyim şimdiden. Yeni yazılarımla görüşmek dileğiyle...

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠