"Dracula'nın Konuğu"



Kitabın Adı: Dracula’nın Konuğu
Yazarları: Bram Stoker, Steven Utley, Frederick Cowley, Richard Motheson, Charles Beaumont, Jean Ray, Ernest Vicek, E.H. Heron, Johann Ludwig Tieck
Çeviren: S. Halit Kakınç, Gönül Suveren
Yayınevi: Kum Saati Yayınları
Türü: Gerilim, Bilim-Kurgu, Romantik, Gotik
Sayfa Sayısı: 168
Satın Al: BKM Kitap

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Gözlerimle karanlığı delmeye çalıştımsa da, masanın altındaki ve köşelerdeki gölgeler siyah, bilinmez ve korkutucu görüntülerini korudular. Karanlık, koku ve mobilyalar, insanı bunaltan ürkütücü bir gerilim yaratıyordu. Köşede bir şey kımıldadı…
Yorum 

Ve yine bir, gotik edebiyat türüyle karşınızdayım. 9 yazardan 10 vampir hikayesinin bulunduğu bu karma kitapta vampirlerin her türüne değinilmiş diyebilirim. Ölümsüz vampirlerden, mumyalanmış vampirlere, yeniden canlandırılıp vampir olan bir hikayeden, vampir olmak istemeyen bir vampirin hikayesine kadar. Özellikle ben şu sonda bahsettiğim vampire dönüştürülüp vampir olmaya alışamayan, vampir olmak istemediği için psikologa giden vampirin hikayesinde baya bir güldüm. Gerçekten komikti. Hatta kısa bir pasaj vermem gerekirse:
   “Tıraş olurken boğazımızı kesmemiz an meselesidir, ayna olayını biliyorsunuz: yansımamız yoktur, yan komşu sarımsaklı bir yemek yaptığı için nalları dikebiliriz. Ya da bize bir damla akan su gösterin ve neler olduğunu görün. Göz kapaklarımıza vururuz. Ya da gümüş kurşunlar. Gün ışığı, canına yandığımın! Şafak vaktine kadar tabuta girmezsem, o zaman bir kibrit gibi sönerim. Ya da bunları alın.
   Dişlerimiz dökülmeye başladığında bize ne oluyor sanıyorsunuz? Soldaki bu dişimi herhalde altı kere dolgu yaptırdım. Dişçi, aklım varsa hepsini çektirip, güzel bir takma diş yaptırmamı söylüyor. Elbette. Beni, birisinin boğazını bir çift takma dişle parçalama çalışırken düşünebiliyor musunuz?”
Kesinlikle bu kısa hikaye için bile bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Kitaptan Kareler



Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠