"Engereğin Gözü"


Kitabın Adı: Engereğin Gözü
Yazarı: Zülfü Livaneli
Yayınevi: Doğan Kitap Yayınları
Türü: Tarih, Dram
Sayfa Sayısı: 147
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Yıllardır Topkapı Sarayı’ndaki hücresinde kapalı tutulan Şehzade, hiç beklemediği bir anda tahta çıkarılır, böylece iktidarın tek sahibi olur. Haremağası Süleyman ise, Habeşistan’dan koparılıp hadım edilerek saraya getirildiğinden beri onun en sadık kulu ve –iktidarsızlığına rağmen- Harem’in tek hakimidir. Valide Sultan’ın iktidar hesaplarıyla oğlunu yeniden hapsettirmesi, ilişkileri iyice içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır.

Engereğin Gözü, Haremağası ile Padişah arasındaki köle-efendi ilişkisi aracılığıyla, “bakışıyla her canlıyı kımıltısız hale getiren bir engereğin bile kamaştıran” iktidarın büyüleyiciliği üzerine alegorik bir roman. Bir yanıyla da bir “dil şöleni”: Zülfü Livaneli, Evliya Çelebi’nin, Naima’nın ve Türkçenin büyük dil ustalarının izini sürüyor.

Yorum

Yine, Zülfü Livaneli’den bir ustalık eseri. Elimde olsa Zülfü Livaneli’nin tüm kitaplarını okurum ki, bunu sadece iki kitabını okumuş biri olarak söylüyorum. Tarihe Deli İbrahim olarak geçen I. Ahmed’in Kösem Sultan’dan doğma oğlu I.İbrahim’in Padişahlığından sonraki dönemi üzerine kurulu olan kitap Haremağası Süleyman ve I.İbrahim’in son anlarına yönelik. Süleyman Ağa’nın hadım edilişi de, tüylerimi diken diken etti. Tarih ile harmanlanmış bu kitabı sakın kaçırmayın derim. Henüz lezzetli, damağınıza uygun bir kitap bulamadıysanız kesinlikle tavsiye ederim.

Puanlama:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠