"Hades'in Evi"



Kitabın Adı: Olimpos Kahramanları - Hades’in Evi
Orijinal Adı: The Heroes of Olympus – The House of Hades
Yazarı: Rick Riordan
Çeviren: Belgin Selen Haktanır
Yayınevi: Doğan Egmont Yayınları
Türü: Fantastik Macera
Sayfa Sayısı: 574
Seri Adı: Olimpos Kahramanları IV. Kitap
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
2.Argo tayfası en önemli kararların verildiği kavşaklardan birinde. Önlerinde iki seçenek var: Ya Athena Parthenos heykelini alıp eve dönecek ve iki kampın savaşını engellemeye çalışacaklar, ya da Tartarus’ta tutsak kalan Percy ve Annabeth’i kurtarmak ve Ölümün Kapıları’nı kapamak için Hades’in Evi’ne gidecekler. Hangi yolu seçerlerse seçsinler, acele etmeleri gerek. Kana susamış Gaia, güç kazanacağı tarihi 1 Ağustos olarak belirlemiş durumda.

Percy ve Annabeth ise perişan halde. Her köşesinde bir tehlikeyle yüzleştikleri, karanlık ve zehir dolu Tartarus’ta hayatta kalmayı nasıl başaracaklar? Aç, susuz ve acı içindeler. Ölümün Kapıları’nı bulmalarının imkanı yok. Bulsalar bile Gaia’nın en güçlü yaratıkları, kapıların önünde nöbet tutuyor.

Kehanetin yedi melezinin tek bir seçeneği var: imkansızı başarmak! Tüm sevdikleri için bu riski göze almak zorundalar.

Ancak aşk, bazen en riskli seçenek…

Rick Riordan, çok satan Olimpos Kahramanları serisinin sondan bir önceki kitabı, Hades’in Evi’nde bir kez daha tüyler ürpertici ve soluksuz bir macera sunuyor. Melezlerin her birinin kendini bulduğu bu kitapta onlara bir kez daha bağlanacak, mücadelelerine ortak olacaksınız.

Yorum

Kırgızistan’da okuyup bitirdiğim başka bir kitapla daha karşınızdayım. Rick Riordan’ın yazmış olduğu Olimpos Kahramanları serisinin sondan bir önceki kitabı: “Hades’in Evi”.
Hatırlarsanız kahramanlarımız Percy ve Annabeth, Athena Parthenos heykelinin bulduktan sonra üçüncü kitabın sonunda bir çukurdan Tartarus’a düşmüştü. İşte, bu kitapta kahramanlarımızın ondan sonraki maceraları yer alıyor. Percy ve Annabeth, Tartarus’tan kaçış yolunu ve Ölüm Kapılarını ararken diğer dostlarımızda Tartarus’a giriş kapısını aramaktadır. Bu macerada her iki tarafta dostlarımızı eski düşmanlarıyla birlikte titanlar beklemektedir. Peki, Percy ve Annabeth Tartarus’tan kurtulabilecek mi? Dahası, Yunan ve Roma melezleri arasında bir savaş vardır ve bu savaş durdurulabilecek midir? Hepsi bu kitapta, alıp okuyun benim gibi Percy’ciseniz.

Puanlama:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠