"Fantastik Canavarlar Nelerdir? Nerede Bulunurlar?"



Kitabın Adı: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Orijinal Adı: Fantastic Beats & Where to Find Them
Yazarı: Newt Scamander, J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay, Gül Sarıoğlu, Kutlukhan Kutlu
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları (Y.K.Y)
Türü: Fantastik
Sayfa Sayısı: 42
Seri Adı: Harry Potter Ek Kitap I
Satın Al: D&R

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Ülkedeki hemen her büyücü evinde, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ın bir kopyası vardır. Şimdi, sadece kısıtlı bir süre için, Muggle’lar da Beşayak’ın nerede yaşadığını, Pofyumak’ın ne yediğini ve niye Hırpı içsin diye dışarı süt bırakmanın iyi bir fikir olmadığını öğrenme fırsatına sahipler.

Bu kitabın satışından elde edilecek kazanç Comic Relief’e gidecek. Bu da, kitabı alırken ödediğiniz paranın ve Galleon’ların, bir büyücünün gücünün çok ötesinde bir sihir yapacağı anlamına geliyor. Bu, elinizi cebinize atmak için yeterli bir neden değilse, tek dileğim, bir gün bir Mantikor’un saldırısına uğradığınızda yoldan geçen büyücülerin sizden daha hayırseverce davranmasıdır.

Albus Dambuldore

Comic Relief bu kitabın satışından elde edilecek geliri, dünyanın en yoksul ülkelerine yaşayan, en yoksul ve en zor durumdaki insanların bir kısmına yardımı amaçlayan projelere verecek.
Yorum

Adını değiştirip kitap yazmaktan zevk alan yazarımız J.K. Rowling yine iş başında. Üç seriden oluşacak filminin çıkmasını sabırsızlıkla beklediğim bir kitabı okumanın haklı gururunu yaşasam da, 42 sayfalık bu kitaptan nasıl üç serilik film çıkaracaklar bilemiyorum. Ben şok. Neyse, kitabın geliri bağışlanacakmış umarım film geliri de bağışlanır diyerek konuya geçmek istiyorum, ama konu olmadığından şöyle diyeyim: kısaca kitapta Harry Potter Serisinde gördüğümüz ve görmediğimiz bazı canavarların tanıtımları yer almakta ve bazı sayfalarda da, komiklik olsun diye Harry ve Ron’un görüşleri ve tatlı sataşmaları ile sayfalar daha hoş bir hal almış. Kitaptan Kareler bölümde (aşağıda) bu sataşmalardan iki örnek bulabilirsiniz. Hala Harry Potter serisi bitti diye üzülüyorsanız Fantastik Canavarlar filmi vizyona girene kadar bu ara kitaplarla özleminizi giderebilirsiniz.
Kitaptan Kareler




Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠