Bir Kitaplaşma Öyküsü: Elife

Bugün keyfime diyecek yok vallahi. Üçüncü ve son Kitaplaşalım mı? kitaplarımda bugün Elife’den geldi ve anlatılamaz (tarif edilemez) şekilde mutluyum. Benim için her yönden ilginç ve muazzam bir etkinlik oldu. Bugüne kadar almış olduğum en güzel hediye ve kitaplaşma etkinliği oldu. Kendisinin de çok harika bir bloğu var 365 Günlük diye. Herkes mutlaka oraya bir göz atsın çünkü nerdeyse her ay, her hafta yeni bir etkinlik üretebilen biri. En son bayram kartı etkinliği yapmıştı, sağolsun bana da bir tane göndermiş. Buradan Elife’ye çok ama çok teşekkür ediyorum bir kez daha. Bu arada ilginç oldu dememin sebebi kargom eline ulaşır ulaşmaz beni arayıp teşekkür etmesi, takas yapalım mı? etkinliğinde ben beğendiğim kitapları söylemeden içimi okumuş gibi beğendiğim kitapları göndermesi ve onun hediyeleri elime ulaştığında ben arayamasam da e-mail atıp teşekkür etsem de beni arayıp benimle birlikte hediyelerini çok ama çok beğendiğimi söylediğimde benimle birlikte sevinmesini benim için bir kitaplaşmadan öte şeyler. Neyse fazla uzattım en iyisi hediyelerime bir göz atalım ama benden söylemesi bol fotoğraflı bir tanıtım olacaktır bu yazım.

Bu ne güzel bir pakettir yahu. Şunun güzelliğine bakar mısınız Allah aşkına? Eee yeteneksiz olunca böyle hayran kalıyorum ve mal mal bakıyorum işte. Neyse… 10 tam point…


Ardından her zaman, her zaman ve her zaman ki gibi toplu bir fotoğraf çektim.


Uç kısmında Türkiye’nin sembolü lale figürü bulunan bir adet kaşığım var ve gerçekten çok beğendim çünkü yaşadığım yerde (Esenyurt) bütün direklere lale figürü asıldı bu iki günde ve şimdi böyle bir kaşık görünce de bayıldım açıkçası. ( Ben laleleri severim de.)


Bu sayfadaki stickerları sevgili Elife göndermişti. Bende ne yapsam ne yapsam diye düşünürken neden kolaj defterimde Elife için de bir sayfa ayırmayayım ki dedim ve bu stickerlları boş bir sayfaya yapıştırıp orayı Elife’ye ayırdım. (Daha öncede Volante için bir sayfa ayırmıştım. Bayramda eşleştiğim tüm arkadaşlar hakkında yorumlarımı her eşleştiğim kişiye bir sayfa ayırmak üzere bir şeyler karalayacağım. Siz değerli okuyucularıma da bloğumda yayınlayarak gösteririm.)


Sevgili Elife’nin bayram kartı kart gönderme etkinliğinde ( Bir nevi mektuplaşma) yapmış olduğu iyi dilek kartı. Bana da böyle güzel bir kart gönderdiği için teşekkür ediyorum. Gerçekten içindeki notlara bayıldım ve dediğin gibi her zaman gülümseyeceğim. Tekrar teşekkürler… ( Bu arada bayram kartı kendi yapımıdır. Bloğunda daha fazlasını bulabilirsiniz.)



Kendi yapımı bu notluğa bayıldım. Şunun güzelliğine bir baksanıza, peki o kaleme ne demeli? Üzerindeki şekillerden bazılarının “S” şeklinde olması çok hoşuma gitti. Kalem sanki benim için özel üretilmiş gibi.


Beyaz Pencerem adlı bloğumda “Yaşlanıyor muyum acaba?” diye yazmıştım ve şimdi böyle bir kitap ayracı gelince çok şaşırdım haliyle çünkü yaşlansam anca bu kadar benzerim. Bende gözlük kullanan biriyim, bende takım elbise giymeyi severim ve bende öyle şapka takarım. Pes doğrusu bu kadar benzerlik olur yani.


Yine değişik yerleri seven ve tatil kavramını müzeler ve tarihi eserler diye değiştiren biri olarak bu ayraca bayıldım.


Buda arka yüzü.


Evet, şimdi sıra kitaplarım tanıtım yazılarına ve yorumuma geldi ama öncelikle şunu söylemeliyim ki beni şaşırtan diğer ve son hususta yine bir kitap beklediğim halde üç kitap gelmesi oldu. Yani yüzümdeki o şaşkınlığı görmeniz lazımdı ya… Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neyse kitaplarıma geçelim.

İlk Kitabım "Posta Kodu Aşk" . Yazarının Mehmet Şamil olduğu eser mektup türünde bir eser ve 117 sayfa.
Arka Kapak:
"Posta kutuma gönderdiğin yalnızlığım'ı aldım. Nazik düşüncene teşekkür. Uygun zaman ve şartlarda balkona sandalye atıp ağlamayı düşünüyorum.

... 

Önce kendimi yazıyorum sonra katlıyor ve zarflıyorum. Bekle! Pullanıp sana geliyorum."

Posta Kodu AŞK, iki şiir arasında yazılmış kırk aşk mektubundan oluşan bir kitap. Daha çok şairliğiyle tanınan Mehmet Şamil, şiir dünyasının arka çıkmazında, aşkın mektuplara nakşedilmiş sırrını ve yürekte alevlenecek duyguları paylaşıyor. 'Posta kutusuna gelen yalnızlık'la başlayan mektuplar, bütün mektupların yazıldığı kalemin kendisinden cevap gelmeyen sevgiliye gönderilmesiyle noktalanıyor. Mektup türünün farklı imkânlarını ön plana çıkarmaya çalışan şair, sizi aşkın tanıklığına davet ediyor.
Yorumum: Kitap gerçekten okumak istediğim bir eser ve başta söylediğim gibi Elife’nin takas edeli mi? etkinliğimde beğendiğimi söylediğim eserlerden biri. Kitabın yazarının Hakan Yel olduğu kitap 334 sayfadan oluşuyor ve Altın Kitaplar yayınevinden çıkmış bir roman örneği.

Arka Kapak:
Yüzyıllardır süregelen birbirine örülmüş hayatlar...
Aynı toprakları birlikte paylaşan, farklı maneviyatların insanları...
Bir fitne...
İhtirasları alevlendiren bir fikir ve gemlenemeyen bir hırsın getirdikleriyle savrulanlar.
Zeytin dallarıyla kutsanmış topraklardan şimdi kan kokusu yükseliyor.
Şiddetin tarihine yeni bir sayfa ekleniyor!

Yorumum: Yine Elife’nin etkinliğinde beğendiğim kitaplardan “Baraka”. Yazarının William P. Young olduğu eser 279 sayfa ve Profil yayınlarından çıkmış bir roman örneği.

Arka Kapak:
Bir yazarın hayal gücü ile bir ilahiyatçının tutkusu birleştiğinde ortaya Baraka gibi bir kitap çıkar. John Bunyan'ın Hac Yolunda kitabı kendi kuşağı içerisinde nasıl bir etki yarattıysa bu kitap da bizim kuşağımız içerisinde benzer bir etki yapacak. O kadar harika bir kitap
-Eugene Peterson- İlahiyat Emeritüs Profesörü, Recent College, Vancouver, Bc.

Baraka'yı okurken, bu büyüleyici romanda ortaya dökülen soruların benliğimin derinliklerinde taşımakta olduğum sorular olduğunu gördüm. Bu kitabın güzelliği, çok zor sorulara basit cevaplar getirmesinden değil, sizi umudu ve şifayı bulduğumuz bir Tanrı'nın merhametine ve sevgisine daha fazla yaklaşmaya davet etmesinden kaynaklanıyor.
-Jim Palmer- Divine Nobodies kitabının yazarı.

Baraka, bir nevi Tanrı'nın kalbine doğru bir davetiye. William Paul Young'ın sık sık beni Tanrı'dan ve kendimden ayıran perdeyi büyük bir zarafetle kaldırmasını gözyaşları ve neşe içerisinde okurken büyük bir dönüşüm geçirdiğimi hissettim.
-Patrick M. Roddy- Abc News kanalının Emmy Ödüllü Yapımcısı.

Baraka, Tanrı hakkındaki görüşünüzü sonsuza dek değiştirecek.
-Kathie Lee Gifford- Nbc kanalının Today Show programının sunucularından.

Kesinlikle bugüne kadar okuduğum en iyi kitaplardan biri.
-James Ryle- Hippo in the Garden kitabının yazarı.

 
Son olarak bana bu kadar güzel hediyeler gönderip yüzümde kocaman bir gülümseme yaratan sevgili Elife’ye ( H.B. ) çok ama çok teşekkür ederim.


15 yorum:

  1. Hepsi çok güzeller.İyiy günlerde kullan ,oku:D

    Sevgiler:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bugün cennete düşmüş gibiyim vallahi.

      Sil
  2. İyi okumalar :)

    Kırtasiye etkinliği duyumları alındı, tebrik ederim, destekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bayramdan hemen sonra yapmayı düşünüyorum. Şu anda kafamda bir iki düşünce belirdi bile.

      Sil
  3. Güzel günlerde okuman dileği ile :)

    (Yaşlı tonton amcanın olduğu ayraca bayıldığımı da belirtmeden edemem.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. O tonton amcayı kendimle özleştirdim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. : ) Teşekkür ederim. Hep gülümseyeceğim. : )

      Sil
  5. Keyifli okumalar dilerim... Böyle etkinliklerde en güzeli uzakta da olsa cana yakın dostluklar kuruluyor olması...
    Mutlu hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür edrim ve dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Bu etkinlikleri zaten dostluk kurmak için desteklemek gerekiyor.

      Sil
  6. ben şimdi pek bir utandım:((( ilk defa böyle bir etkinliklere katılayım dedim bu postları gördükçe mahçup oldum..........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen öyle demeyin. Sizin kitabınızda çok ama çok güzel hatta okumaya başladım bile.

      Sil
  7. çok güzel bir etkinlik olmus gercekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim. Gerçekten de çok güzel bir kitaplaşma oldu benim için.

      Sil
  8. Halihazırda bir Kırtasiyeleşelim mi? etkinliği düzenlediğim için maalesef katılamıyorum. İnşallah kısmet ederse başka sefere.

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠