"Yaban Avı"

Kitabın Adı: Yaban Avı
Orijinal Adı: Urban Shaman
Yazarı: C.E. Murphy

Çeviren: Utku Tönel
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 360
Tür: Famtastik Gerilim, Gizem, Macera


Tanıtım Yazısı:
Yarı Kızılderili, yarı Kelt asıllı olan Joanne Walker, emniyet müdürlüğünde araba tamircisi olarak çalışan bir polis memurudur. Annesinin cenazesinden dönerken, içinde bulunduğu uçak iniş yaptığı sırada, aşağıda yaşanan sıra dışı bir kovalamacaya şahit olur penceresinden ve iner inmez olay yerine gider. Kovalanan kadının peşindekiler, Keltlerin efsanevi Boynuzlu Tanrısı Kernunnos ve Yaban Avıdır.

Boynuzlu Tanrı Kernunnos ile oğlu Avcı Herne arasında kadim zamanlardan kalan bir ihanet vardır. Yeni edindiği şaman güçlerinin yardımıyla Kernunnosu ve yarı tanrı oğlunu alt edebilecek midir?


Hızlı bir tempo, harika bir gizem, sempatik bir kahraman, büyü, tehlike Bütün bunlar Yaban Avında fazlasıyla var.  
-Jim Butcher-


Yorumum

C.E. Murphy’nin yazmış olduğu altı serilik fantastik romanın ilk kitabı olan “Yaban Avı” Ephesus yayınları tarafından Temmuz ayında piyasaya çıktı. Sağolsun bu kitabı bana Kitaplaşalım mı? etkinliğinde eşleştiğim sevgili ablam Yüreğimin İklimi göndermişti. Kitabın konusunu gelirsek kitap iki ana karakter üzerinde yoğunlaşmış bulunmakta. (Polis ve aynı zamanda Polis oto tamircisi Joanne Walker ile taksici Gary.) Joanne Walker’ın içinde bulunduğu uçak inişe geçtiği sırada adını sonradan öğreneceğimiz Marie adlı kızın peşine takılan bir grup vahşi tazıdan ve atlıdan kaçtığını görür ama kimse bu duruma inanmayıp herhangi bir yardım göndermeyince Joanne bu durumu el koyup bir taksiye atlayarak yardıma gider. (Bu sayede kitabın sonuna kadar Joanne’ye yardım eden Gary ile karşılaşmış olur.) Ama Marie’nin bir tür gücü vardır. İnsanların ne zaman öleceğini görebilmektedir ve peşindekiler de Keltlerin Efsanevi tek boynuzlu tanrısı Kernusnos, onun cani oğlu Herne ve Yaban Avı’dır. Kitap ilerledikçe Joanne aslında kendisini de keşfedecek ve başına gelen olaylardan sıyrılmaya çalışacaktır. Mutlaka bu kitabı alıp okumanızı tavsiye ederim. Orta kısımlarda biraz sıkıcı olabilir ama şunu da unutmayalım ki kitabın orta kısmı gelişme kısmıdır ve bu yüzden hemen hemen her yazar kitabın orta kısmında yani gelişme kısmında bocalar. Son olarak kapak tasarımına değinecek olursak kapağı yabancı ülkede yayınlanan orijinal kapağına göre oldukça güzel ve gizemli bir havası var ama kapaktaki kız biraz daha karaktere uygun olarak erkeksi görünebilirdi.


Kitaptan Alıntı Sözler:
*Tanrı ahmaklarla küçük çocuklara göz kulak olur. (Sayfa 23)

*Eğer kapısı önünde Tanrı belirirse bir ateist ne yapar? Ben olsam, onu kahvaltıya davet ederdim. (Sayfa 101)
 Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz… 



Puanlama:


2 yorum:

  1. kitaptan alıntı sözler güzelmiş, ilgimi çekti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim pire kızı. Bu sözler kitapdaki karakterimiz Joanne Walker'a ait.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠