"Korkak ve Canavar"

Kitabın Adı: Korkak ve Canavar
Yazarı: Barış Müstecaplıoğlu
Yayın Evi:  Metis Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 273
Tür: Fantastik Kurgu, Macera 

Seri: Perg Efsaneleri I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Geçtiğimiz on yılda Fantazi Edebiyatının önemli örnekleri Türkçeye çevrildi: Hem geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu hem de kendi 'fan' çevresini oluşturdu.

Bundan sonraki soru, Türkçenin kendine has bir fantastik roman geleneği yaratıp yaratamayacağıydı. İşte Barış Müstecaplıoğlu'nun romanı Korkak ve Canavar bu soruya verilen ilk cevap: Artık Türkçe'de fantastik roman yazılabileceğini biliyoruz. Her açıdan bir 'ilk' Korkak ve Canavar: Hem bir 'ilk' romanı, hem de Türkiye'de Fantazi Edebiyatının 'ilk' romanı.20. yüzyıl fantastik roman geleneği ile Türkiye fantastik kültür geleneğinin bir araya gelmesinden ne denli güçlü bir anlatı çıkabileceğini gösteriyor bize.

Leofold, Guorin ve Geryan, çok yakından tanıdığımız zayıf ve güçlü yanlarıyla, gönülsüzce girdikleri bir ölüm-kalım mücadelesinde kendi güçlerini ve cesaretlerini keşfetmeleriyle de 'ilk' olacaklar. 'İlk', ama son değil. Perg Efsaneleri yakında ikinci kitabıyla, Leofold, Guorin ve Geryan'ın yeni maceralarıyla sürecek.



Yorumum

Tek kelimeyle muhteşem bir kitap diyorum başkada bir şey demiyorum. Bana bu kitabı mitolojik eserler severim dediğimde “Kitaplaşalım mı?” etkinliğinde sevgili Volante göndermiş ve gerçekten de iyi ki de göndermiş. Teşekkürler Volante. Bu kitaba 3 gün önce başladım ve soluksuz bir şekilde severek okudum. (Sıcaklar ne kadar bunaltsa da.) Ana karakter olarak 3 karakter olsa da sonradan eklenen yan karakterlerle her sayfada ayrı bir macera yaşayıp elinizden düşürmek istemeyeceksiniz. Kitap 4 seriden oluşuyor. Bende şu anda I. ve II. kitap mevcut (II. Kitapta Volante’den). Karakterlere gelindiğinde ise:

Leofold:
Canavar karakterimiz aslında kendisi ailesini öldüren canavarın elinden kaçmayı başarmış(8 yaşındayken) ve 20 yıl sonra nişanlanmış olduğunu öğreniriz ve aynı zamanda bir askerdir. Son savaşta arkadaşının ölmesi üzerine kaçarken ailesinin öldüğü mağaraya girer ama orda ailesini öldüren canavar tarafından kendiside canavara dönüştürülür.


Guorin:
Korkak karakterimiz. Savaş sırasında askere gitmemek için sakat taklidi yapar ama bir gün köylerine gelen emrindeki insandan ayrılmış askerler doğmamış çocuğunu ve karısını öldürür. Kendisine ise kılıç vererek buna karşı karısını öldüren kendisiyle dövüşüp intikam almasını ister ama o ormana kaçarak herkesten uzak olmak ister. Çünkü kendisine ve herkese göre o korkaktır.


Geryan:
Büyücü karakterimizdir. Baş büyücünün de çırağıdır. Bir gün baş büyücü arkadaşını öteki diyarlarda bulmak için gider ama döndüğünde elinde Kobra adlı bir kılıç vardır ve Geryan’a arkadaşının değişip bir kitap tarafından ele geçirildiğini söyleyip ölür.

Son olarak mutlaka almanızı tavsiye edeceğim bir kitap öncelikle onu söylemeliyim. Bu arada kitap illüstrasyonu da bayıldım.

Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz… 

  
Puanlama:


8 yorum:

  1. okumak isterim tabii böyle övgüler almışken kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim. Birazdan serinin 2.kitabını okumaya başlayacağım.

      Sil
    2. Kaç kitaptan oluşuyor acaba?

      Sil
    3. 4 Serilik bir kitap. Hakkında detay almak için yazarın web sitesine bakabilirsiniz.

      Sil
    4. Teşekkür ederim :)

      Sil
    5. Asıl kitaba değer verdiğiniz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. bir allahin kulllu bana oykudeki ana sorunu yazabilir mi????????????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canavar karakterimizin ailesi bir canavar tarafından öldürülmüş kendisi de canavara dönüştürülmüştür. Korkak karakterimiz ise askerden kaçmak için sakat numarası yapmaktadır ama bu durum eşinin öldürülmesine yol açacaktır. Birgün bu iki karakter karşılaşırlar ve Geryan adlı büyücüde onlara eklenir Geryan adlı karakterimiz arkadaşını kurtarmak istemektedir. Canavar karakterimiz iyileşip sevgilisine dönmek istemektedir. Korkak karakterimiz ise korkularını yeneceğini düşünmektedir. Ayrıca hayatını kurtaran canavar karakterinin yanında olmak istemektedir. Bu yüzden de hep birlikte öteki diyara giderler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠