" Kediler Güzel Uyanır"

Kitabın Adı: Kediler Güzel Uyanır
Yazarı: Yekta Kopan
Yayın Evi:  Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 124
Tür: Yaşamsal  Öyküler


Tanıtım Yazısı:
"Beklenmedik bir anda, bir kitapla yaşadığın şaşırtıcı buluşma. Kütüphanede, rafta, çalışma masasında öylece durmakta, seni beklediğini bilmeden; zaten sen de farkında değilsin yaşanacakların. Karşılaşıyorsunuz. O senden daha cesur, sınırları yok. Sonrası kendiliğinden geliyor. Mutlusunuz. Hepsi bu."
Öyküler. Kısa öyküler. Çok kısa öyküler.
Yekta Kopan, edebiyatın en değerli parçası kısa öyküyü titizlikle işliyor. İnsanı derinden kavrayan yalın anlatımıyla hayatın tüm karmaşasını içinde taşıyan çekirdek zamanların resmini yapıyor. Cümleler, sözcükler hatta harfler, bu kitapta birer notaya dönüşüyor ve hayatın gizli ahengini sezdiriyor. Kediler Güzel Uyanır usta işi bir kitap.



Yorumum

Evet, Tüyap'tan almış olduğum Can yayınlarından çıkan ve Yekta Kopan'ın imzasını taşıyan "Kediler Güzel Uyanır" benim ne kadar çabalasam da beğenemediğim bir eser. "Bulutlar Konuşurken", "Düşmüş Bir Harf" ve "Yarın Sabah Öp Beni" olmak üzere 3 başlık altında toplanan öykü kitabı(Kediler Güzel Uyanır) aslında en fazla 4,en az yarım sayfayı doldurmayacak şekilde içinde toplam 41 öykü bulunan 124 sayfalık bir eser. Şunu belirtmeliyim ki sanatsal değeri olan her eser her bireyde farklı duygular uyandırdığından yinede okuyup kendi görüşünüzü öne sürmede faydalı olabileceğini düşünüyorum. Kim bilir belki de sizde farklı duygular uyandırdığı için sevebilirsiniz.


Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠