"Harry Potter ve Felsefe Taşı"

Kitabın Adı: Harry Potter ve Felsefe Taşı
Orijinal Adı: Harry Potter and thePhilosopher’s Stone
Yazarı: J. K. Rowling
Çeviren: Ülkü Tamer
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 274
Tür:  Fantastik Macera, Mit, Gizem, Aksiyon
Seri: Harry Potter Serisi I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
HARRY POTTER sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.

J.K. Rowling’in zengin düşgücü, onu bebeğiyle yalnız yaşayan sıradan bir anneden, kitapları dünyada 100 milyondan fazla satan, 40’tan fazla dile çevrilen parlak bir yazara dönüştürdü. Kitapların artık sanal ortamda okunmaya başladığı bir çağda, Harry Potter genç kuşağı gerçek bir kitabın sayfaları arasında yepyeni bir dünyayı keşfetmenin heyecanıyla tanıştırdı.
Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın sinemaya uyarlanması bu heyecanı daha da arttırdı.

Harry Potter’ın baş döndürücü “büyülü” dünyasına adım atmadan kemerlerinizi bağlayın!

Yorumum


Bay ve Bayan Dursley ve küçük oğulları Dudley Dursley sıradan bir hayat yaşamakta ve bundan övünmektedirler. Bir takım garip olaylar olduktan sonra kapılarında bir gece yarısı sepet içinde bir bebek bırakılır. Bu Bayan Dursley’in büyücü ama kendisine göre deli kız kardeşinin oğludur.  Yıllar geçtikten sonra Harry kapıda kendine gelmiş bir mektup bulur ama Vernon Enişte ve Petunia Teyze (Bay ve Bayan Dursley) onu bir türlü okumasına izin vermezler ama mektuplar sürekli gelmeye devam eder ve bu Vernom Enişte’yi çok sinirlendirir ve bir fırtınanın ortasındaki bir adaya gitmelerine neden olur. Burada Harry ansızın ortaya çıkan Hagrid’den büyücü olduğuna dair bilgiyi öğrenir. Artık Harry için maceralar başlamaktadır. Tabi, sıkıntılı günlerde beraberinde gelecektir.
Kitabı okurken şunu fark ettim ki bazı kısımlar filmdekinden oldukça farklı yönlere gitmiş ve bazı kısımlar ise filme hiç aktarılmamış. Keşke bu filme eklenmiş olsun dediğim kısımlar da iyi ki eklenmemiş dediğim kısımlarda oldu. Ama genel olarak bakacak olursak iyiki de okumuşum diyorum. Her ne kadar serinin filmlerini izlemiş olsanız da bence bu seriyi bir de kitap olarak okuyun derim.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...



Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠