"Harry Potter ve Sırlar Odası"

Kitabın Adı: Harry Potter ve Sırlar Odası
Orijinal Adı: Harry Potter and Chamber of Secrets
Yazarı: J. K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 314
Tür:  Fantastik Macera, Mit, Gizem, Aksiyon
Seri: Harry Potter Serisi II.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Dursley’ler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardır ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts’a geri dönmek için can atmaktadır. Eşyalarını toplarken ortaya çıkan ev cini Dobby ise onu uyarır. Hogwarts’a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası’nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwarts’dakileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak, Oda’nın elli yıllık ölümcül gizemini çözmeye çalışır. Ve gerçekten de başına gelmeyen felaket kalmaz.

Harry Potter’ın okuldaki ikinci yılını anlatan Harry Potter ve Sırlar Odası’nda J.K. Rowling, bildik öğrenci sorunlarını –kıskançlıklar, rekabetler, çekingenlikler- yer yer ürkütücü yer yer komik düşsel öğelerle ustaca iç içe geçiriyor. Dizinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı kadar sürükleyici olan bu ikinci kitabı heyecandan soluğunuzu tutarak okuyacaksınız.

Yorumum

Bay ve Bayan Dursley ve küçük oğulları Dudley Dursley önemli bir misafir ağırlamak için hazırlık yapmakta ve beklemedirler. Harry’nin yapması gereken şey ise basittir. Odasına çıkacak ve hiç ses çıkarmayacaktır ama bu o kadar da kolay olmaz. Birden ortaya çıkan Dobby adlı bir ev cini günü mahvederek Harry’nin gerçek anlamda hapis hayatı yaşamasına neden olur. Bunun üzerine bir de sihir bakanlığından gelen uyarı da eklenince Harry iyice kötü duruma düşer.
Bir gün ansızın uçan bir arabayla ortaya çıkan Ron, Harry’i bu hapis hayatından kurtarır ve tüm aksiliklere rağmen de olsa Hogwarts’a giderler. Orada Harry’i ve tüm Bulanıkları bekleyen kötü bir güç vardır ve bu güç insanları taşa dönüştürmektedir.

Açıkçası şunu söylemeliyim ki ilk kitaba göre oldukça heyecanlı bu kitapta bazı bölümlerin filme göre değiştirildiğini görüp, bazı yerlerin ise hiç eklenmediğini görmek beni üzse de genel anlamda çok ama çok beğendim diyebilirim.



Puanlama:
Pinuccia Puanlaması: Bir serinin devamı niteliğinde bir kitap olduğu için... 
10 PUAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠