"Harry Potter ve Azkaban Tutsağı"

Kitabın Adı: Harry Potter Azkaban Tutsağı
Orijinal Adı: Harry Potter and Prisoner of Azkaban
Yazarı: J. K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay – Kutlukhan Kutlu
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 395
Tür:  Fantastik Macera, Mit, Gizem, Aksiyon
Seri: Harry Potter Serisi III.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Sirius Black adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle 13 kişiyi birden öldüren Black'in, Karanlık Lord Voldemort'un hizmetkarı olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Bir yolunu bulup Azkaban'dan kaçan Black'in peşinde olduğu bir tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir.Okuldaki üçüncü yılında Harry'yi, yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, ilk kez alacağı Kehanet dersi, heyecanlı Quidditch maçları ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry'nin öncelikle Sirius Black'in elinden kurtulması gerek. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, beklenmedik gelişmelerle her sayfasında okuru biraz daha şaşırtan, biraz daha heyecanlandıran bir kitap.

Yorumum

Harry Potter ve arkadaşlarının maceraları tüm hızıyla devam ediyor. Dursleylerle zamanın hiç geçmediği günlerde Vernom Enişte’nin kız kardeşi Margari’nin de onlara katılmasıyla Harry’nin hayatı daha beter bir alıyor. (Harry kendini engelleyemez ve Margari’yi balon gibi şişirir ve bunun sonucunda da kaçarak evden ayrılır.) Bu arada en kötü büyülerin tutsak edildiği Azkaban’dan bir zamanlar Harry’nin vaftiz babası olan Sirius Black kaçmıştır ve söylenenlere göre tek derdi Harry’i öldürmektir. Çünkü yıllar önce Harry’nin anne ve babasının kaldığı evin yerini Lord Voldemort’a ihbar eden kişi odur.
Bu yüzden okul sıkı güvenlik altındadır ve Ruh Emiciler tarafından korunmaktadır.

Kitap genellemesi olarak şunu söylemeliyim ki ben okurken çok zevk aldım ve ilk iki kitabına göre bolca maceraya katıldım. Ama bu kitapta yer alıp da iyi ki de eklenmemiş filme, iyi ki de filmde bu kısım değiştirilmiş dediğim bolca kısım oldu diyebilirim. Her nasıl kitabın sonunu bilecek olsak da bence seri filmleri izlendikten sonra bence bu kitabın serisine başlanmalı diye düşünüyorum.

Puanlama:

Pinuccia Puanlaması: Kendisi dışında herkesin o kitabı okuduğunu düşünüp sonunda kendisi de o kitabı okuyan kategorisinde =>15 PUAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠