Takas = Canan Tan + İskender Pala

Bugün İstanbul-Avcılardaki 2.el kitap alıp satan K. Kitapevi’ne gittim ve 8 kitap vererek çok okumak istediğim 2 adet kitap aldım. Ama öncelikle belirtmeliyim ki adam tam bir dolandırıcı resmen kitaplardan birini daha sonra alırım diyerek değiştirip beğendiğim başka bir kitap alayım dedim, bu seferde iki kitabı da alırım demedi mi çıldırdım resmen. Neyse kitap kapaklarını konuları hakkında küçük detayları aşağıda bulabilirsiniz. Bol kitap okumalı günler dilerim…

Daha önceleri Canan Tan’ın Piraye adlı kitabını okumuştum. Bu kitabında üzerinde Canan Tan Piraye yazarı yazınca hemen aldım. Zannediyorsam Canan Tan’ın Piraye’den sonra ki ikinci kitabı “Alevden Küle Eroinle Dans”. (Yani elimdeki kitap) Keyifle okuyacağıma inanıyorum umarım öylede olur. Konusu itibariyle üniversiteye başlayan bir kızın uyuşturucuya bağımlı hale gelmesini anlatıyormuş.


İkinci kitabım ise İskender Pala’nın “İki Dirhem Bir Çekirdek” adlı kitabı. Bu İskender Pala’dan okuyacağım ilk kitap. Bunu seçmemin sebebi ise okulda Dil ve Anlatım hocamızın (Hacer Eltemur) derse bu kitabı getirip içinden birkaç deyim okumasıydı. Zannediyorsam konusu da böylece açığa çıkmış oldu. İçinde tam 99 deyimin anlamı çok güzel bir biçimde anlatılmış. Deyim diyince sözlük gibi algılamayın gerçekten çok güzel bir kitap.


7 yorum:

  1. ya sorma o kitap takas etme işi çok fena.. o yüzden onlara hiç gitmiyorum kazıklanmış hissediyorum kendimi fena halde. birini hediye edip ya da kütüphaneye filan bağışlamak daha iyi ondan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Artık gideceğimide pek zannetmiyorum. Onun yerine etkinlik düzenkler hediye ederim daha iyi.

      Sil
  2. Adamlar esnaf, işlerini biliyorlar tabi:) Olsun yine de keyifli okumalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten işlerini biliyorlar :)

      Sil
  3. İskender palanın kitabını okumuştum güzeldir. Okunmaya değer bir kitap ama 6 kitap karşılığında takas edilir mi bilmiyorum. İmkanınız varsa elinizdeki kitapları bu tarz insanlara kaptırmak yerine hediye edin ve istediklerinizi de kütüphaneden okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten haklısınız. Bana yakın bir kütüphane yok o yüzden de bir şey söylüyemem. İmkanım doğrultusunda bazı kitapları alıyorum ama ne yapayım yinede alma isteği duyuyorum bu yüzden de doyumsuzluğumu bastırmak için gittiğim kitapçıda böyle düzembaz işte.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠