Mutluluk = Kitap = Greta

Sevgili Damla’nın Keşke Gerçek Olsaadlı blogunda düzenlemiş olduğu 3.Kitaplaşma etkinliğine katılmış ve sevgili Greta ile eşleşmiştim ve nihayetinde de 4 gün içinde birbirimize göndermek istediklerimizi gönderdik. Sağ olsun kendisi de bu konuda çok güzel bir post yayımlamış (Çok teşekkürler Greta). Kendisinin bana yollamış olduğu pakette gelindiğinde ise paket bugün elime ulaştı ve gerçekten beni en mutlu eden hediyelerden biri oldu diyebilirim. Bu konuda daha fazlasını okumanız için biraz sabretmeniz gerekecek. Neyse daha fazla lafı uzatmadan siz en iyisi buyurun hediyelerime bir göz atın…

 Şu pakete bakar mısınız Allah aşkına? Fotoğraflarımın hepsini telefondan çekiyorum ve flashı olmadığı için dışarıda çekmek zorunda kalıyorum. Güneş ışınları vurdukça da değişen paket fotoğrafta ne kadar da hoş çıkmış değil mi?

 Çok hoş bir kitap ayracı ve Ankara’ya özgü bir simge olan Atakule çizimi var üzerinde. Arka tarafını çevirdiğimizde ise Atakule’yi anlatan şu birkaç cümle yazılmış:

ATAKULE: “Ankara’nın Çankaya semtinde bulunan kule, Ekim 1989 tarihinde açılmıştır. Betonarme taşıyıcı sistemli yapı, 125 metre yüksekliğindedir. 87 metre yükseklikte seyir terası bulunmaktadır. Kendi etrafında döner. Platformu bulunan kulenin, 5 katı sosyal ünite olarak kullanılmaktır.”

Son olarak da kitabıma gelindiğinde ise benim gerçekten çok ama çok okumak istediğim bir kitap. Çünkü ben roman ve öykü denemeleri yazmaktayım ve bu konuda da zamanında her türlü kaynağa başvurmuştum. Bir gün internette bu konuda herhangi bir kitap var mı diye araştırırken bu kitabı fark etmiştim sağ olsun Greta’da istediğin bir kitap var mı sorunca en çok okumak istediğim kitap diye liste başına bunu yazmıştım ve yine sağ olsun bu kitabı almış olduğuna çok ama çok sevindim. Teşekkürler Greta…

Arka Kapak:
İlk taslağın tamamlanmasından iyi bir sözleşme imzalamaya kadar yazarlık hayalinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan her şey.

Başarılı bir roman yazmanın ve onu yayımlatmanın sırları

Geleceğin Ernest Hemingway’i, John Steinbeck’i, Stephen King’i, J. K. Rowling’i ya da Danielle Stell’i mı olmayı hayal ediyorsunuz? Öyleyse, Her Yönüyle Roman Yazımı’nın potansiyelinizi ortaya çıkarma vakti geldi.

Bu çok özel rehber kitap, edebiyat dünyasında rekabet gücünüzü artırmak için tüm bilmeniz gerekenleri ve ihtiyacınız olacak önerileri bir araya topluyor. Her Yönüyle Roman Yazımı’nı, yazarları Joyce & Jim Lavene’in harika tavsiyeleriyle bilgi ve tecrübenizi artırmak üzere baştan sona okuyabileceğiniz gibi merak ettiğiniz konularda hızlı bilgi edinmek için de elinizin altında bulundurabilirsiniz.

Her Yönüyle Roman Yazımı size;
*Yaratıcı fikirlerinizi çok satan bir hikayeye dönüştürmeyi,
*Güçlü bir tema oluşturmayı,
*Gerçekçi karakterler yaratmayı,
*Taslak hazırlamayı,
*Çalışmanızı yayıncılara pazarlamayı ve satmayı öğretecek

İster polisiye romanlar yazın, ister gerilim, aşk ya da gençlik romanı… Türünüz ne olursa olsun, Her Yönüyle Roman Yazımı geleceğin çok satanına imza atmanızda yol gösterecek eşsiz bir rehber.

Joyce ve Jim Lavene çok sayıda kısa hikayeyle birlikte kırktan fazla romana imza attılar. Amerika’nın bir ucundan diğerine seyahat ederek yazar adayları için workshop’lar ve kurslar düzenliyorlar.

Son Bir Not: Sevgili Greta kitabın kapağına küçük bir not iliştirmiş ama malesef yazı çektiğim fotolarda görünmediği içim yazmam icap ediyor. Ben de icap etmesem olmaz. İşte sevgili Greta'nın kitap kapağına iliştirdiği notta yazanlar:

GRETA: "Bana kalsa sana bu kitabı almazdım ama senin en çok okumak istediğin kitap bu olunca, paketi açtığında mutlulukların en kocamanını yaşamanı istedim. Arasına da bir ayraç sıkıştırdım, Ankara'dan geldiği belli olsun...
Sana tavsiyem, sadece hayal et ve yaz. Bağlı kalma hiçbir kurala. Hayallerinin peşinden koşmayı da hiç bırakma!  GRETA "

Gerçekten bu güzel yorumun ve hediyelerin için çok ama çok teşekkür ederim Greta.Gerçekten beni çok mutlu ettin. Tavsiyene gelindiğinde ise tavsiyene mutlaka uyacağım.


6 yorum:

  1. Yazdığı yorum beni benden aldı. Ne de güzel demiş..
    İyi günlerde oku kitabını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektende Greta'nın yazdığı nota bayıldım ve bir ömür boyu hatırlayıp saklayacağım.

      Sil
  2. rica ederim Selimcim seni mutlu edebildiysem inan ben senden daha mutlu olurum
    en çok istediğim deyince gerçekten kocaman bir mutluluk yaşamanı istedim
    notu da çok minnacık yazmıştım fotoğrafını çeksen de görünmezdi sanırım :)
    ayrıca senin bana gönderdiğin sürprizlerin yanında lafı bile olmaz bunların
    iyi günlerde okumanı diliyorum,
    bir gün kitapçılarda senin de adını görmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Greta şuna gerçekten inanmanı isterim ki hediyenin büyüğü küçüğü olmaz,önemli olan niyettir.Bu yüzden de gerçekten bana en büyük mutluluğu iyi niyetlerle yansıttığın için gerçekten teşekkür ederim. İnşallah güzel dileklerinde kabul olur.Bu güzel dileklerin ayrıca çok büyük bir teşekkür ederim.

      Sil
  3. çok güzelmiş güle güle oku. ben de istiyorum bu kitaptan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sende en kısa zamanda bu kitaba sahip olursun.Kitap gerçekten çok istediğim bir kitaptı ve sağ olsun Greta dileğimi gerçekleştirdi.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠