"Son Olimposlu"

Kitabın Adı: Son Olimposlu
Orijinal Adı: The Last Olympian
Yazarı: Rick Riordan
Çeviren: Kadir Yiğit Us
Yayın Evi: Doğan Egmont Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 387
Tür:  Fantastik Macera, Gizem, Aksiyon, Gerilim
Seri: Percy Jackson ve Olimposlular Serisi V.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Bir de peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız? Percy’nin yaptığını… New York Times listelerinde birinci sıraya oturup satış rekorları kıran ve ödüle doymayan Percy Jackson ve Olimposlular dizisi bu kitapla son buluyor. 

Şanslarının çok az olduğunu bilmelerine rağmen, melezler bütün bir sene boyunca Titanlara karşı verecekleri savaş için hazırlık yaptılar. Kronos’un ordusu artık her zamankinden çok daha güçlü; ve gücü, safhına kattığı her tanrı ve melezle birlikte daha da büyüyor. Olimpos’un tanrıları her yeri yakıp yıkan Tayfun’la uğraşadursun, Kronos neredeyse savunmasız kalan Olimpos’a, New York’a yürüyor. Şimdi bütün iş Percy ve Melez ordusuna kalmış durumda.  New York Times çoksatanlar listesinin müdavimi olanbu dizinin son kitabında Percy’nin yıllardır beklenen on altıncı yaş kehaneti açığa çıkıyor. Batı medeniyeti, Manhattan sokaklarında büyük bir savaşla karşı karşıya ve Percy belki de kendi kaderine karşı savaşıyor olmanın korkusuyla yüzleşiyor.

Yorumum

Serinin ilk kitabından itibaren severek okuduğum Percy Jackson ve Olimposlular nihai sona kavuştu. Percy’nin on altıncı yaş gününü kutlamasına az kalmıştır. Tüm melezler, Olimpos tanrıları, hatta Percy bile yıllar öncesinden Delfi kahininin kehanetinde geçen ve olimposu ya yok edecek ya da kurtarak kişi olduğunu düşünmektedir. Serinin dördüncü kitabında dirilen Kronos Luke’un bedenini kullanarak Manhattan’a saldırır. Kronos’un önündeki tek engel ise Percy ve Melez dostlarıdır. Gerçekten serinin içindeki heyecanı, aksiyonu ve gerilimi en bol olan kitap “Son Olimposlu” kitabı. Elinize aldığınızda sizi o kadar sarıyor ki adeta bir daha bırakmak istemiyorsunuz.. Kesinlikle bu seriyi herkese tavsiye ederim. Özellikle de bu kitabı.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...
Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠