"Alex"

Orijinal Adı: Alex
Yazarı: Pierre Lemaitre

Çeviren: Ersel Topraktepe
Yayın Evi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 325
Tür: Gerilim, Polisiye, Dram


Tanıtım Yazısı:
Sıradan bir kadın, bir gün sokak ortasında kaçırılır. Ne var ki yalnız kaçıranın değil, kurbanın kimliği de şüphelidir. Tek bilinen, içinde ne ayakta durabildiği ne de uzanabildiği bir kafeste, korkunç şartlar altında hapsedilerek sürekli işkence gördüğü ve isminin Alex olduğudur...

Davayı üstlenmek zorunda kalan Başkomiser Verhoeven, bir yandan geçmişiyle hesaplaşırken bir yandan da bu gizemli kadını celladının elinden kurtarmak için zamanla yarışmak zorunda kalır. Soruşturma ilerledikçe Alex'in karmaşık geçmişiyle yüz yüze gelecek, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşacak ve hayatının en zor kararını vermek zorunda kalacaktır...

Alex, kurban, cellat ve kurtarıcı üçlüsüne getirdiği psikolojik derinlikle, solukları kesen ritmiyle, tüyler ürperten gerçekçi anlatımıyla ve dehşet içinde bırakan sonuyla gerilim tutkunlarını baştan çıkaracak.

İddia ediyoruz, Alex sizi çok şaşırtacak...



Yorumum

“Alex” Yazarın Türkçe’ye çevrilmiş ilk kitabı olup güzel bir kurguya sahip olmasına karşın beni bazı kısımlarda sıkarak en uzun süre elimde kalan kitap unvanını aldı. (3 Hafta Kadar.) Beni sıkan kısımlarda biri sadece bir paragraf içinin bir sayfayı kaplamasıydı. Diğer bir kısım ise arka kapakta geçen Verhoeven isminden çok Camille ismini duymamızdı ki Camille bir erkek ismidir. Daha önce okumuş olduğum bir kitapta Camille ismi kıza verilmişti ve bu yüzden karakteri neredeyse hep kız olarak algılamaya başladım. Neyse ki bu durumu da Camille’ye Kamil diyerek çözdüm. (Biraz gülünç olduğunu biliyorum.) Neyse konuya değinecek olursak 35 yaşında güzel ve çekici bir kız olan Alex bir gece vakti sokaktan kaçırılır. Bu duruma şahit olan bir tanık polise haber verir ama ne kaçıran, ne kaçırılan kişi hakkında herhangi bir bilgi veya iz yoktur. Polislerimiz her ipucundan sonra Alex’in bir Kurban mı? yoksa Katil mi? olduğunu öğreneceklerdir. Son olarak herkese tavsiye edilir. Mutlaka alıp okuyun derim. Sonuçta 5 TL. sizin için bir kaç tane de alıntı yaptım. İşte alıntılarım:

"Bir fotoğraf gerçeğin sadece bir parçasıdır. Ama bir resim, gerçeğin kendisidir, sizin gerçekliğinizdir; hayal gücünüzle,hayallerinizle, kültürünüzle, hayatınızla giydirilmiş gerçekliğinizdir." (Sayfa 128) 


"Hayat her zaman peşimizden gelip bizi yakalar, Yapılacak bir şey yok, ondan kaçamazsınız, asla." (Sayfa 230)


 Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz… 


Puanlama:


6 yorum:

  1. Evet duyunca Alex erkek ismi ,Camille kız ismi gibi geliyor:) Demek ki unisex isimlermiş:D

    YanıtlaSil
  2. Can yayınlarından kitap alanların hemen hepsinde gördüm bu kitabı:)
    Denemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitap ama ben sevipte sevmemek arasında kaldım. Yine de tavsiye edilir.

      Sil
  3. Çok okudum bu kitabı çeşitli bloglarda.
    Alıp okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kısımlarda sizi sıkıyor ve bu yüzden bırakmak istiyorsunuz ama sonradan bir şeyler oluyor ve tekrar sevip devam etmek istiyorsunuz.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠