"Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri"

Kitabın Adı: Montague Amca’nın Dehşet Hikayeleri
Orijinal Adı: Uncle Montague’s Talles of Terror
Yazarı: Chris Priestley
Çeviren: Zeynep Alpaslan
Yayın Evi: Tudem Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 224
Tür:  Fantastik Gerilim, Korku
Seri: Dehşet Hikayeleri Serisi I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Edgar’ın amcası ormanın derinliklerindeki bir evde oturuyor. Edgar, ormandan geçerken köy çocuklarının ağaçların arkasına gizlenip onu izlediğinden emin, ne olursa olsun korktuğunu belli etmemeye kararlı. Bir gün Edgar’ın amcası ona bir dizi tüyler ürpertici hikâyeler anlatıyor. Üstelik, bütün bu hikayelerin gerçek olduğuna dair kanıtlarıda var: Küçük bir bez bebek, altın yaldızlı bir çerçeve, pirinçten yapılmış eski bir teleskop… Acaba Montague Amca bütün bu lanetli eşyaları nasıl bir araya getirdi? Fakat bu soruya cevap arayacak zaman yok. Edgar, karanlık bastırmadan önce ormandan geçip eve gitmek zorunda… ama belki de aradığı cevapları orada, ormanda bulacak. Montague Amca’nın kendi hikâyesinin, tüm zamanların en şaşırtıcı ve en korkunç hikayesi olduğunu keşfettiğinizde tüyleriniz diken diken olacak…

“Priestley’in masalsı anlatımı gotik bir festivalin ışıldayan fenerleri gibi…”   -Guardion-

“Kitabı bitirdikten saatler sonra bile içimdekı düşünceleri çözmeye çalışıyordum.”   -Sunday Telegraph-

“Keyifli bir korku kitabı”   -Irish Times-

Yorumum

“Montague Amca’nın Dehşet Hikâyeleri” adlı kitabı okurken adeta yerimden kımıldayamadım. Çünkü; bazı yerlerde tırsmış bulunmaktayım.Kitap “Cin” adlı bölümünde Türkiye’nin çok çeşitli illerinden ve şehirlerinden bahsediyor. Bir ara yazar Türk mü diye bile düşündüm.Eser 11 bölümden oluşuyor ve her bölümde bir korku hikâyesi ya da kitabın adına uygun olarak dehşet hikâyesi anlatılıyor.Konuya gelecek olursak:Edgar, annesini ve babasını yalnız bırakmak için yine Montague amcanın ormanın sonundaki evine gider. Her zamanki gibi diğer küçük çocuklar onu ormanın içinden amcasının evine girişini gizli gizli takip edip izlemektedirler.Montague Amca ne kadar zengin olsa da evinin içi hem eski eşyalarla dizayn edilmiş hem de dışarıdan daha soğuktur. Öyle ki elektrik bile yoktur.Montegue Amcanın yardımcısı çay getirip odadan çıktıktan sonra da dehşet hikayeleri ilk hikayesiyle başlar ama her şey git gide tuhaflaşır.  -Birden kapı kolları kendiliğinden hareket eder, ormanı sis kaplar, yardımcıdan gelemeyecek kadar çok ayak sesi duyulur ve en tuhafı her hikayede geçen tuhaf objeler Montague Amcanın ve Edgar’ın bulunduğu oda içerisinde de yer almaktadır.Bu objeler burada ne aramaktadır? Hikâyeler ne kadar doğru?Edgar ne kadar korktuğunu belli etmek istemese de bu mümkün olmayacak gibi görünüyor.


Puanlama:

Kitabın ilk illüstrasyonu...
Montague Amca ve Edgar

Bu illüstrasyon: kitabın tüm illüstrasyonlarını çizen David Roberts'in resmi sitesinden alınmıştır. Diğer illüstrasyonlarını ve çalışmalarını görmek için BURAYA tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠