"Neptün'ün Oğlu"

Kitabın Adı: Neptün’ün Oğlu
Orijinal Adı: Son of Neptune
Yazarı: Rick Riordan
Çeviren: Belgin Selen Haktanır Us
Yayın Evi: Doğan Egmont Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 454+6
Tür:  Fantastik Macera, Gizem, Aksiyon, MİT
Seri: Olimpos Kahramanları II.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Denizler Tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson, uzun bir uykudan uyanıyor ve aniden kendini yılan saçlı iki kadınla yüz yüze buluyor. Sorun şu ki, bu yaratıklar ölmek bilmiyor. Ancak bu, Percy’nin sorunları arasında belki de en önemsizi. Çünkü Percy gizemli bir yaşlı kadın tarafından bir kampa götürülüyor. Melezlerle dolu bir kampa. Percy’nin hayatında ilk defa gördüğü bir kampa. Ne yazık ki Percy geçmişinden yalnızca tek bir kişiyi hatırlıyor: Annabeth Kesin olan bir şey var ki, Percy’nin daha yapacak çok işi var. İki yeni melez arkadaşı Hazel ve Frank’le birlikte, bugüne dek hiç görmediği kadar ağır bir görevle karşı karşıya: Yediler Kehaneti. Bu yolda başarısız olurlarsa zarar görecek olan tek şey kamp değil ne yazık ki. Tehlikede olan, Percy’nin eski yaşamı, tüm sevdikleri, tanrılar ve elbette ki tüm dünya…

Yorumum

Percy Jackson’ın maceraları yepyeni bir seriyle devam ediyor. Olimpos Kahramanları Serisi’nin bu ikinci kitabında Percy Jackson uzun bir uyku halinden hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanıyor ve Dişi Kurt Lupa tarafından eğitildikten sonra Roma Melezlerinin bulunduğu Jüpiter Kampı’na gönderiliyor ama yolda iki tane yılan saçlı kadının saldırısına uğruyor. Bunlar bir zamanlar öldürdüğü Medusa’nın kız kardeşleridir ve intikam almak istemektedir. Percy Jackson onları ne kadar öldürse de anında tekrar dirilirler.
Percy, yılan saçlı kadınlardan koşarak kaçarken yaşlı bir kadın ondan yardım ister ve ondan kendisini Jüpiter Kampı’na götürmesini ister. Bu kadın aslında tanrıça Juno ya da Yunan adıyla tanrıça Hera’dır.Percy kampta ulaştığında Hazel ve Frank adlı iki yeni melezle tanışır ve bu iki melezin de kendine göre bazı sırları vardır. Buna rağmen bu iki melez Percy’nin yeni yol arkadaşları olacaktır.

Heyecanı bol bir seriye şimdikten hazır olun derim. Percy Jackson ve dostlarının anlatıldığı kitapta nerdedeyse her yirmi sayfada bir Neptün’ün (Poseidon) akrabalarıyla karşılaşıyorsunuz. Ben karakter olarak en çok Harpya Ella karakterini sevdim. Eğer Percy Jackson ve Olimposlular Serisi’ni okuduysanız bu muhteşem Olimpos Kahamanları Serisini sakın kaçırmayın.

Ek Bilgi: Serinin ilk kitabı Jason karakteri üzerine yoğunlaşmış ve Jason karakteri Roma Melezlerinin kampından Yunan Melezlerinin Kampına gelmişti. Serinin ikınci kitabında ise tam tersi bir şekilde ve Percy karakteri üzerine yoğunlaşılmış. Çünkü bu iki melez kampı karşılaştıkları zaman kavga içerisine girdikleri için yıllar önce birbirinden ayrılmıştır ve bu durumdan herkes habersizdir. Yani ne Yunanlı Melezler Romalı Melezleri, ne de Romalı Melezler Romalı Melezleri bilmektedir. Yalnız Juna-Hera bu kampları Kronos'un annesi Gaia'yı yok etmek için birleştirmek istemektedir.



Puanlama:


4 yorum:

  1. Güzel kitaba benziyor denemek lazım.Tanıtım için teşekkürler kardeşim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorum için. Kitap gerçekten muhteşem.
      Bu kitap aslında Percy Jackson ve Olimposlular Serisinin devamı niteliği taşıyor ve son kitabın finalindeki Yediler Kehanetine yoğunlaşıyor.

      Sil
  2. Percy Jackson çok güzel seriydi ama koptum biraz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Percy Jackson Serisini sakın bırakma yoksa devamı niteliğindeki bu harika seriyi okuyamazsın. Bu seri Percy Jackson ve Olimposlular Serisine göre daha bir güzel ve albenili. Sanki filme çekilen bu seriymiş gibi hissediyorsun. Kesinlikle tavsiyemdir.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠