Açıköğretim Üniversitesi

Malum olduğu üzere geçen yıl yanlışıkla tercihlerim arasına eklediğim Fatih Üniversitesini seçmiş ve maddi imkanlarım doğrultusunda gidememiştim. bu yılda sınav soruları kolay olduğundan mı yoksa başka bir nedenden midir bilemiyorum maalesef YGS ayağında oltaya takılıp barajı geçemedim ama aldığım puan doğrultusunda bir tercih yapabilip Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandım. Askerliğimi de 31 Aralık 2015 yılına kadar tecil ettirmiş olduğum için hemen kaydımı yaptırdım tabi.
Ama o nedir Allahım? Bir Osmanlıca dersi var çıldırmamak elde değil. Açıköğretim Fakültelerinin en zor yanı birde bunu benim uzaktan öğrenmem gerektiği. Allah yardımcım olsun diyelim.

Kayıttan sonra hemen kitapları verdiler. Şu anda iki tanesi eksik ama onları da inşallah 25 Ekimde kimliğimi almaya gittiğimde verirler. Birde kimlikte bana kayıt zamanı gıcık olduğu için kötü bir resmimi çeken müdür yardımcımızın çektiği fotoğraf olmasaydı iyiydi ya neyse.
İşte kitaplarım:
Kitabın Adına Dikkat! Sözde Giriş Kitabı ama kitap sonunda Osmanlıca Metinler yer alıyor. Tıpkı aşağıdaki gibi. Giriş kitabı buysa Gelişme ve Sonuç kitaplarını düşünemiyorum.
Bunlarda yardımcı olacağını düşünerek aldığım kitaplar. Allah sonumuzu hayır ederse çok işime yarayacaklarına eminim.
Gördüğünüz gibi durum budur. Bu doğrultuda birde iş bulup çalışmam gerektiğini eklersek blog macerama elbette son nokta koymayacağı ama fazlaca da yazı yazamayacağımı belirtmek isterim. Umarım dualarınızı eksik etmezsiniz. Zira böyle giderse Osmanlıcadan önce bir kuran kursuna gidip Arapça öğrenmem gerekecek gibi. Sonra ver elini diğer senelerde Osmanlıca'ya ek olarak Kırgızca, Özbekçe,Tatarca vs. vs.


4 yorum:

  1. Osmanlıca zevklidir. Arap harflerini bildikten sonra bazı kurallar var o kadar. Ekrandaki fotoğrafta da bayrak başak, araba, bebek, kapkara, apak gibi kelimeler yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun orada işte. Arapça bilmiyorum. Dediğim gibi ilk önce bir kuran kursuna gideceğim herhalde. Öyle ki bu kolay kelimeleri bile anlamıyorum. Ne yazdığına dair bilgiler için teşekkürler.

      Sil
  2. istediğim bölüm hayırlı olsun , açıköğretim işletme okudum ben de , aldığınız yardımcı kitaplardan çalışın ana kitaplarınsa sadece testlerini çözün derim ben , naçizane tabi , umarımm muvaffak olursunuz ama korkmasın gözünüz , insan isterse yapamayacağı şey yoktur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bende söylediğiniz şekilde yapmayı düşünüyorum. Açıkçası Anadolu Üniversitesi'nin verdiği kitap çok abartılı ve sadece Güz dönemini değil bütün bir senenin dersini içeriyor. Tekrar güzel sözleriniz ve tavsiyeniz için teşekkürler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠