"Harry Potter ve Ölüm Yadigarları"



Kitabın Adı: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
Orijinal Adı: Harry Potter and the Deathly Hallows
Yazarı: J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay ~ Kutlukhan Kutlu
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
Sayfa Sayısı: 690
Tür:  Fantastik Macera, Korku, Aksiyon, Savaş
Seri: Harry Potter Serisi VII. Kitap

Tanıtım Yazısı:
Sihir dünyası savaşta! Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor. Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na dönmeyen Harry Potter, Dumbledore’un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor. Yanında –her zamanki gibi- Ron ve Hermonie’yle, bir yandan Voldemort’tan ve onun Ölüm Yiyenler’inden kaçarken bir  yandan da Hortkuluklar’ı yok etmek, Ölüm Yadigarları’nın sırrını keşfetmek zorunda olan Harry kendi geçmişiyle ilgili de pek çok şey öğretiyor.


Yorum
Harry Potter için işler değişmek üzere. Harry Potter 17 yaşına basmak üzeredir ki bu durum annesinin onun korunması için yaptığı büyünün sona ermesi demek. Bu durum onu Voldemort karşısında savunmasız kılsa da yetişkin bir birey olduğu için artık güçlerini dilediği gibi kullanacağının da işaretidir. Bu durumdayken Harry artık Albus Dambuldore da öldüğü için Hogwarts’a geri dönmez ve Dumboldere’un ona bıraktığı göreve devam etmeye karar verir. Horkulukları bulmak.

Gerçekten benim en büyük fantazyalardan biri olan Harry Potter Serisi biterken aklımda kalan bir sürü soru var diyebilirim. Okulun yeni müdürü, Üç dostumuzun yaptıkları işler ve daha nicesi hava da kaldı bence. En azından serinin bir devamı, daha doğrusu noveli olmalıydı bence. Genel olarak bakacak olursak ama yine muhteşem bir eserdi.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠