Kitap Tiryakileri ile Blog Turları 4. Blog Turu 1.Gün || Manastır "Yorum"

Kitabın Adı: Manastır
Orijinal Adı: The Abbey
Yazarı: Chris Culver
Çeviren: Meryem Karadağ
Yayın Evi: Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı: 421
Tür:  Polisiye, Gerilim, Gizem

Tanıtım Yazısı:
750.000 kopyadan fazla satan ve satış rekorları kıran bir kitap fenomeni.

Ash Rashid, artık cinayet soruşturması yürütme düşüncesine dayanamayan eski bir cinayet masası dedektifidir. Önümüzdeki yıl işinden tamamen ayrılacaktır.
Planı budur, en azından yeğeninin cesedi şehrin en varlıklı insanlarından birinin evinde bulunana kadar. Adli tabip, ölüm nedeninin aşırı doz olduğunu söyler ama bu pek de mantıklı bir açıklama değildir. Ash, yeğeninin katilini bulmak için emirlere karşı gelerek bir soruşturma başlatır ancak, araştırmaya devam ettikçe en yakınlarını giderek daha çok tehlike altına soktuğu, karmakarışık bir davanın içinde bulur kendini.
Eğer davayı çabucak çözmezse toprağa vereceği tek aile üyesi yeğeni olmayacaktır.

“Chris Culver, önümüzdeki yıllarda takip edeceğimiz bir yazar.”
-C. J. Box

“Ash Rashid sert fakat merhametli bir kahramandır. Chris Culver, polisiye romanlarda cüretkâr yeni bir ses.”
-Jeff Abbott

Yorumum

Kitap Tiryakileri ile Blog Turları olarak bu ayki son blog turumuzda sizin için Olimpos Yayınları sponsorluğu ile gelen ve Chris Culver’ın yazmış olduğu “Manastır” kitabını yorumluyoruz.

Chris Culver’ın yazmış olduğu “Manastır”, Ash Rashid polisiye serisinin ilk kitabı. Polisiye kitaplarda az bir cinayet unsuruna veya cinayetlere yüzeysel olarak değinilmesi açıkçası beni çok sıkar ki bu eserde ikisi de vardı. Konusuna gelirsek eğer:

Ash Rashid, emekli olup işinden ayrılmak isteyen ve aynı zamanda üniversitede okuyan bir polistir. Emekliliğine sayılı günler kala, evlilik yıl dönümünü kutlayacağı gün, kız kardeşinin kızının cesedinin şehrin en varlıklı ailelerinden birinin evinde bulunduğunu öğrenir. Ash Rashid, yeğeninin bir cinayete kurban gittiğini düşünmektedir ve bunu destekleyen bazı unsurlar vardır ama adli tıp raporu bu ani ölümün nedeninin uyuşturucu olduğunu söylemektedir. Bu yüzden de dava kapatılır ama Ash Rashid yeğeninin ölümünün asıl nedeni araştırmak için savaşacaktır. Her bir delil ailesini de gittikçe ölüme yaklaştıracaktır.
 

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


2 yorum:

  1. Kitabı alıp almamakta karasız kalmıştım.Yaptığınız yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠