Top 6 Favori Kitap Serilerim

Kimisi yayınevi tarafından tamamlanmış ama okuyamadığım, kimisi hem yayın evi tarafından hem de benim tarafımdan tamamlanmış ve okunmuş çokça seri kitabım var ama sizlerle benim için asla vazgeçemeyeceğim dediğim serileri paylaşmak istiyorum. Ne dersiniz bir göz atalım mı?


1 NUMARA: Tanrıça Serisi ~ Aimeé Carter






Aimeé Carter'ın yazmış olduğu ve Ephesus Yayınları'ndan çıkan kitap aslında dört kitaptan oluşuyor ama bunlardan biri ara kitap niteliği gördüğü için Ephesus Yayınları tarafından çıkarılmadı ve seri bu anlamda genel olarak Türkiye'de üç kitap olarak yayınlandı. Serinin Türkiye'deki versiyon adları sırasıyla şu şekilde: Tanrıça - Tanrıçanın Savaşı - Tanrıçanın Mirası.
Serinin son kitabı olan Tanrıçanın Mirası (Benimde şu an okuduğum bir kitap.) Ramazan Bayramından hemen sonra satışa sunuldu ve açıkçası çok güzel bir kitap ve seri diyebilirim.

2 NUMARA: Gece Evi Serisi ~ P.C. Cast -Kristin Cast




Belki de Pegasus Yayınlarının çıkarmış olduğu serilerin en güzellerinden biri olan Gece Evi Serisi'ni P.C. Cast -Kristen Cast yazmış bulunmakta. Anne-Kızın yazmış olduğu seri 12 kitaptan ve ayrıca bir sürü ara kitaptan oluşuyor. Ben bir tek Gece Evi Serisi'nin aslını yani Zoey Kızılkuş ve Arkadaşlarının maceralarını okumak istiyorum. Türkçe versiyonu olarak şu anda serinin ilk on kitabı yayımlandı ve devamı ne zaman gelir bilmiyorum açıkçası. Serinin şu anda dokuzuncu kitabı olan Kader kitaplığımda okunmayı bekliyor ve bende Pinuccia'nın etkinliği bitse de okuyayım diye sabırsızlanıyorum. Serinin son kitabının ismi ise; Saklanmış.

3 NUMARA: Perg Efsaneleri Serisi ~ Barış Müstecaplıoğlu 

Sevgili Volante sayesinde başlayıp Yüreğimin iklimi sayesinde tamamladığım Perg Efsaneleri her ne kadar üç numara olarak belirtsem de aslında bir numaram diyebilirim. Açıkçası şunu söylemeliyim ki fantastik kurgu olarak benim gözümde Harry Potter Serisinden de önce geliyor ve Macera konusunda da bir numaraya yine taşıyor bu açıda kendini. Barış Müstecaplıoğlu'nun yerinde olsam film yapılması için bir çok yapımcıyla görüşürdüm bu seri için. (Türk yapımcılar hariç. Örn: Hititya: Madolyonun Sırrı)
Seri dört kitaptan oluşmasına rağmen merak edilen küçük bir ayrıntıyı da bize Yiğit Değer Bengi'nin hazırladığı 1002.Gece Masalları'nda sunuyor. Bu arada Metis Yayınlarından çıkan bu serinin her bir kitabı D&R' de 4TL iken bazı sitelerde daha ucuza satılıyor. Yazık diyorum başka da bir şey demiyorum.
Yazarın şu anda Şamanlar Diyarı diye yayımlanmış yeni bir seri kitabı da çıktığını belirteyim. İthaki Yayınlarından çıkan eski bir kitap olsa da inşallah satın alınca bana yeni bir mutluluk yaşatacak.


4 NUMARA: Harry Potter Serisi ~ J.K. Rowling




Bir çok hayran kitlesine sahip olan Harry Potter benim için dört numarada. Bunun nedeni ise birçok kitapsevere göre filme göre yargılamak istememeyişim ve serinin henüz ilk üç kitabını okumuş olmam. J.K. Rowling'in yazmış olduğu Y.K.Y.'den çıkan seri genel olarak yedi kitaptan oluşuyor ve genç Harry Potter ve dostlarının maceralarını anlatıyor. İlk olarak Harry Potter ve Büyülü Taş olarak türkçemize başka bir yayınevi tarafından çevrilen serinin asıl patlaması filme çevrilmesiyle yaşandı. Belki de bu yüzden benim gözümde dört numaradadır.

BEŞ NUMARA: Percy Jackson ve Olimposlular





Kendini sıradan bir çocuk olarak görürken bir anda denizler tanrısı Poseidon'un oğlu ve bir yarı tanrı olduğunu öğrenen Percy Jackson ve arkadaşlarının maceraları belkide gelmiş gelmiş geçmiş en fantastik serilerden bir diğeri. Şu anda serinin ikinci kitabının film uyarlaması vizyonda olan Percy Jackson ve Olımposlular: Canavarlar Denizi ile bu seri daha da bir başarı kazanacaktır, buna eminim. Serinin ve tüm Rick Riordan kitaplarını Doğan Egmont Yayınları elinde bulunduruyor. Ayrıca serinin iki yan ürünü ve birde devamı niteliğinde olan üç serilik bir Olimpos Kahramanları adlı serisi mevcut bilginize.

ALTI NUMARA: Seçilmiş Serisi ~ Marilyn Kaye




Yine severek okuduğum ve asla vazgeçemeyeceğim bir seri olan Marilyn Kaye'nin yazmış olduğu ve Neden? Kitap Yayınları'ndan çıkan Seçilmiş serisi. Her bir kitabında farklı bir karakter üzerine yoğunlaşsa da genel olarak tüm karakterlerden bahseden muhteşem bir seri. Seri bir sınıfta toplanmış dokuz yetenekli -ki bu özel güçleri olan gençler- gencin hikayesini anlatıyor. Bu dokuz genç hem güçlerini açık etmemeli hemde güçlerini öğrenmiş olanlardan gizlenmeye çalışmak zorundadırlar. Serinin şu anda ilk altı kitabı yayımlandı ve bazı yerlerde şu anda her bir kitabı 13TL olan serinin kitapları 5TL'ye düşmüş durumda.

Evet, benim favori serilerim böyle. Peki sizin favorim ve vazgeçemem dediğiniz serileriniz var mı? Varsa neler? Benimle paylaşın bakalım ve yorum bırakmayı da unutmayın. :)


4 yorum:

  1. Ne kadar şanslısın Harry Potter'dan daha okuyacağın kitaplar var. :)) Ben Gece Evi'ndne nefret ediyorum açıkçası, dördüncü kitabın yarınsa bırakmıştım, kızı hiç sevemedim çünkü. Diğer serileri okumadım ama Percy Jackson en kısa zamanda başlamak istediklerim arasında. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum nedendir herkes genellikle Gece Evi Serisini en fazla yedincisine kadar okuyor ama ben seviyorum seriyi açıkçası. Percy Jackson ve Olimposlular serisini mutlaka okumalısın. Her ne kadar filmden bağımsız ve farklı olsa da ben beğendim ama en çokta Olimpos Kahramanları adlı seriyi beğendim. Eğer Percy Jackson ve Olimposlular Serisini okuyamasaydım böyle güzel bir seriye başlayamazdım.

      Sil
  2. Yine çok güzel bir paylaşım olmuş.Ben de çok yakında gece evi serisine başlayacağım.İlk kitabı işaretti sanırım.Bugün o kitabı aldım.Umarım yanılmıyorumdur:)

    Korkak ve canavarı ilk defa duyuyorum ancak çok ilgimi çekti şimdi.
    Seçilmiş serisi de kitapçılarda hep gözüme çarpıyordu ama almadım henüz.

    Bu arada sizin emanti de hafta içi yollayacağım.Kusura bakmayın biraz geç kaldım.Ancak işler çok yoğundu bu ara.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımı beğenmenize sevindim. Açıkçası her cuma böyle Top6 favori listesi oluşturmayı düşünüyorum.
      Evet, Gece Evi Serisinin ilk kitabı "İşaret". Daha sonra ise "İhanet" ve "Seçilmiş" geliyor.

      Korkak ve Canavar, Perg Efsaneleri Serisi'nin ilk kitabı daha sonra "Merderan'ın Sırrı", "Bataklık Ülke" ve "Tanrıların Alfabesi" adlı üç kitabı daha var ve açıkçası benim yazımda da bahsettiğim gibi çok çok sevdiğim bir seri.

      Bu arada hediyenizi dilediğiniz zaman gönderebilirsiniz. Benim için hiçbir sorun teşkil etmez. Ayrıca emanet diye yazmışsınız korktum bir ara ne emaneti başıma yanlış anlaşılacak da bir şey gelecek diye. :)
      Sevgilerimle.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠