"Kayıp Kahraman"

Kitabın Adı: Kayıp Kahraman
Orijinal Adı: The Heroes Of Olympus
Yazarı: Rick Riordan
Çeviren: Belgin Selen Haktanır Us
Yayın Evi: Doğan Egmont Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 542
Tür:  Fantastik Macera, Gizem, Aksiyon, MİT
Seri: Olimpos Kahramanları I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Yunan Efsaneleri günümüzde yaşanmaya devam ediyor! Percy Jackson ve Olimposlular macerasından sonra yepyeni bir seri başlıyor: Olimpos Kahramanları. İlk beş kitabın sonunda, büyük bir savaşın ardından Melez Kampı’nda bıraktığımızdostlarımız yeni melezlerle birlikte yepyeni bir serüvene adım atıyorlar. Ancak büyük bir sorun var: Percy Jackson kayıp! İşte Olimpos Kahramanları serisinin ilk kitabı Kayıp Kahramanda tanışacağınız üç yeni melez:
JASON’IN bir sorunu var. Hafızasını tamamen kaybetmiş. Jason buraya nasıl geldi? Burası neresi? Hatta Jason kim? Hiçbir şey bilmiyor ama bir şeyden çok emin. Bu işte ciddi bir terslik var.

 
PIPER bir sır saklıyor. Ünlü bir kişi olan babası üç gündür kayıp. Jason ve Leo’yla birlikte Melez Kampı adlı bir yere götürülüyor. İçinden bir his burada her şeyin açıklamasını bulacağını söylüyor ama her şeyi öğrenmek isteyip istemediğinden emin değil. 



LEO çok becerikli. Melez Kampı’nda yerleştirildiği, alet adevatla dolu kulübeyi görünce kendini hemen evinde hissediyor. Kulübe arkadaşları bir tanrının oğlu olduğunu iddia ediyor. Bununn sürekli hayaletler görmesiyle bir ilgisi olabilir mi acaba?

Yorumum

“Yedi melez çağrıya kulak verecek,
Dünya fırtına ya da ateşte yok olacak.
Son nefesleri pahasına bir söz verilecek,
Ve düşmanlar Ölümün Kapısı’na dizilecek.”
İşte Percy Jackson ve Olimposlular Serisinin son kitabında bize bahsedilen kehanet ve Olimpos Kahramanları.
Percy Jackson ve Olimposlular Serisi’nin devamı niteliğindeki bu kitapta tanrılar kralı Zeus Olimpos’u kapatmış ve tanrılarla melezler ve insanlar arasındaki bağı kopartmıştır. Bu arada eşi evlilik tanrıçası Hera da kötü bir güç tarafından tutsak alınmıştır. Onu kurtaracak kişilerse kehanette bahsedilen yedi melezden üçüdür. (Jason, Piper, Leo)

JASON: Gözünü bir otobüste açtı ve yanında ona sevgilisi olduğunu söyleyen Piper ve arkadaşları olduğunu söyleyen Leo vardır ama o hiçbir şey hatırlamaz. (Hafızası çalınmıştır.) Jason melez kampına vardığında Zeus’un oğlu olduğunu öğrenir ve böylelikle düşmanların hedefi olur.


PİPER: Babası ünlü biri olmasına rağmen bir türlü babasından ilgi görmez. Otobüstü olma sebebi bir araba çalmış olmasıdır ama otobüsün sahibesi arabayı Piper’a kendi vermiştir. Piper bir tanrıça olan Afrodit’in kızıdır ve büyükonuş yeteneği vardır ama bu ona nasıl yardım edebilir ki?


LEO: Annesini kendisinin çıkardığı öldüğünü düşünerek hayatını sürdürür. Küçüklüğünden beri ateş yaratma gücü vardır ve koruyucu ailelere bir türlü alışamayıp hep kaçmaktadır. Kampa geldiklerinde ilk onun hangi tanrının oğlu olduğu belli olur: Hephaistos


Percy Jackson ve Olimposlular Serisini okumadan başlayamayacağınız bu seri sizi bambaşka maceralara çekiyor. Açıkçası şunu söylemeliyim ki kitap Percy Jackson ve Olimposlular Serisi’ne göre çok daha maceralı ve heyecanlı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim ama unutmayın önce Percy’nin maceralarını okumalısınız.

Puanlama:
                         


Pinuccia'nın etkinliği dahilinde 400 Sayfadan fazla sayfası olan kitap okuyanlar kategorisinde=> 25 PUAN


2 yorum:

  1. Ya çok merak ediyorum bu kitabı da *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok harika bir seri. Ben Percy Jackson ve Olimposlular serisinden daha başarılı buldum.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠