Top 6 Book Cover: Film Uyarlamaları

Book Cover ya da Türkçeleşmiş versiyonuyla Kitap Kapağı tasarımlarından bahsedeceğim bu haftaki Top 6 Listemde sizlere. Hatırlarsanız daha önce sizlere sinemaya uyarlanan kitaplardan bahsetmiştim sizlere. Bugünde bir farklılıkla sinema afişlerinden kitaplara uyarlanan kapaklardan bahsedeceğim sizlere. Bakalım kitaplar sinemaya uyarlandıktan sonra nasıl bir değişikliliğe uğramış.
1 NUMARA: MUHTEŞEM YARATIKLAR

Filme uyarlanmadan önce sağ taraftaki kapağa sahip olan kitap, filme uyarlandıktan sonra sol taraftaki yepyeni kapağına bürünerek yine  Epsilon Yayınları'nın imzasıyla yayınlandı.
Kitabın Yazarları: Kami Garcia ve Margaret Stohl.

İKİ NUMARA: PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR: CANAVARLAR DENİZİ

Filme çevrilen ikinci Rick Riordan kitabı olan "Percy Jackson ve Olimposlular: Canavarlar Denizi" kitabı da serinin ilk kitabı gibi kapağı değişenlerden oldu. Açıkçası Doğan Egmont Yayınlarına bu değişikliği için teşekkür etmek istiyorum. Serinin içinde belki de benim gözümde en kötü kapağa sahip olan kitaptı bu. Şimdi bir başka güzel olmuş diyebilirim.


ÜÇ NUMARA: BULUT ATLASI


Doğan Kitap imzasıyla yayınlanan Bulut Atlası da yine filme uyarlandıktan sonra kapağı değişenler kervanına katılmış durumda. Açıkçası her ne kadar filme uyarlama kapakla değiştirilmiş olsa da ben eski kitap kapağını daha çok sevdim. Eski kapak daha albenili ve huzur verici.


DÖRT NUMARA: DUYGULARIN RENGİ


Pegasus Yayınları imzasıyla yayınlanan "Duyguların Rengi" de benim %100 alıp okumak istediğim bir kitap. Öyle ki filmi hayla izlemedim. Filme uyarlanmadan önce sol taraftaki kapağa sahip olan kitap, filme uyarlandıktan sonra bir değişiklik yaparak sağ taraftaki kapağa sahip oldu ve bence de iyi oldu.


BEŞ NUMARA: ANNE KARENİNA

Birçok yayınevi tarafından Dünya Klasikleri adı altında yayınlanan Lev Tolstoy'un yazmış olduğu "Anne Karenina", şimdide Martı Yayınları kalitesiyle yayınlandı. Film afişinden uyarlanan kapak cildi ile kitap daha bir güzel olmuş bence.


ALTI NUMARA: AŞKIN RENKLERİ

Filme uyarlanmadan önce sol taraftaki gibi bir kapağa sahip olan kitap filme uyarlandıktan sonra Turkuvaz Grup tarafından sağdaki film afişinin kapağıyla yayınlandı. Açıkçası şunu söylemeliyim ki eski kapak benim daha bir hoşuma gitti ve daha bir albenisi var.
Bu arada kitabı yazan ve sinemaya uyarlayan aynı kişi.

Evet, bu haftaki Top 6 listem böyleydi. Umarım memnun kalmış ve keyifle okumuşsunuzdur. Sizin peki böyle beğendiğiniz veya beğenmediğiniz kitap kapağı uyarlamaları var mı? Bu uyarlama filmlerden hangisini izlediniz?
Lütfen Yorum Yazmayı unutmayın.


2 yorum:

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠