"Tanrıçanın Mirası"

Kitabın Adı: Tanrıçanın Mirası
Orijinal Adı: The Goddess Inheritance
Yazarı: Aimeé Carter
Çeviren: Gökçe Çiçek
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 325 + 6
Tür:  Fantastik Macera, Aksiyon, MİT, Dram
Seri: Tanrıça Serisi III.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Aşk ya da Yaşam. Henry ya da Çocuğu. Ailesinin ya da Dünyanın Sonu.
KATE BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDA…

 Kate Winters, dokuz ay süren bir esaret boyunca kıskanç bir tanrıçaya, intikam peşinde olan bir Titan’a ve hiç beklemediği bir gebeliğe rağmen ayakta kalmayı başardı. Şimdi Tanrıların Kraliçesi doğmamış çocuğunu elinden almak istiyor ve Kate’in onu durdurması olanaksız. Fakat Kronos henüz kendi teklifini dile getirmedi.

Titanların Kralı Kronos, Kate’in sadakatine ve bağlılığına karşılık insanlığı bağışlayacak ve Kate’in çocuğunun kendisinde kalmasına izin verecektir. Ancak… Henry’yi, Kate’in annesini ve konseyin geri kalanını yok etmeye kararlıdır. Kate anlaşmayı reddettiği takdirde ise dünya üzerindeki en son tanrı ve ölümlü yok olana dek dünyayı yerle bir edecektir.

Sevdiği herkesin kaderi omuzlarındayken Kate imkânsız olanı başarmak ve evrendeki en güçlü varlığı yenmenin bir yolunu bulmak zorundadır, hem de sahip olduğu her şey pahasına…Bedeli ölümsüzlüğü olsa bile.

“Okuyucular, şaşırtıcı ve bazen de zorlu yeni gerçekliği ile yüzleşen; yaşam, ölüm ve saplantıların oluşturduğu tehlikeler ve sevginin gücü hakkında yepyeni ve yürek parçalayıcı fikirler edinen Kate ile aralarında bir bağ kurmakta zorlanmayacaklar.”
-Booklist-


Yorumum

Kate Winters’ın savaşı asıl şimdi başlıyor.
Kate, Calliope (Hera) yüzünden istemediği halde eşi Henry (Hades)’den hamile kaldı. Tanrıların babası ve titanların lideri ise serbest kalmak üzere ve dünya yavaş yavaş yok oluyor. Peki, Kronos’u kim durduracak? Hiçbir işe yaramayan Kate mi?

Kate, doğum yapınca Calliope bebeğe el koyar ve Kate’in tek yapması gereken oğlunu kurtarmak için Kronos’tan yardım istemektir ama tüm dünyayı yıkıma gönderebilecek ve tanrıları yani Kate’in ailesini yok edebilecek bir titana ne kadar güvenilebilir ki? Kate’in tek yapması gereken evladı ve ailesi için savaşmaktır ama bu konuda da çok yeteneksizdir. Dahası Calliope Ava’nın (Afrodit) kocası Nicholas’ı (Hephaistos) kaçırıp ona işkence yoluyla Kronos’un gücünden bir parça taşıyan ve tanrıları öldürebilen bir silah yaptırır. Bu silah belki de tanrıların ölümünü hızlandıracak ve Kate’i ailesinden ayıracaktır.

Her sayfasında ayrı bir macera ve heyecan duygusu barındıran Tanrıça Serisi’nin bu son kitabı tamda sizleri finale yakışır bir şekilde karşılıyor. Kate’in annelik güdülerini okurken kimi yerde yazarın ne kadar da içten duygularla anlatımda bulunduğunu göreceksiniz.

Ayrıca kitabın sonunda yazarın yeni serisinin ilk kitabı olan “Piyon”un da ön okuması bulunuyor. Konu olarak güzel ve biraz Açlık Oyunlarını anımsattı. Aynı Açlık Oyunu’ndaki mıntıkalar gibi burada da insanlarda III’ler, V’ler gibi dövmeler taşıyor. Kitap bu arada 2013 sonunda Tüm kitapçılarda olacakmış.

Puanlama:
Pinuccia Puanlaması: Tüm kuralları boşverip Canının istediği kitabı okuyanlar kategorisinde 5 PUAN


4 yorum:

  1. İlginçmiş konusu.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ilginç ve etkileyici bir konusu var. Eğer fantastik serileri de seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil
  2. beğenerek takip ettiğim bir seriydi, Aimee'nin romanlarına herzaman şans vermek gerek :)
    http://sonsuzkitaplik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen size katılıyorum. Aimee Carter kitaplarını okutabilen bir yazar.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠