Harry Potter Gitti, James Potter Geldi.

İnternette Harry Potter Serisini nereden ucuza tamamlarım diye düşünürken birden aslında serinin başka bir yazar tarafından devamının yazıldığını öğrendim. J.K. Rowling'in izniyle G. Norman Lippert'ın yazmış olduğu seri üç kitaptan oluşuyor ve Türkiye'deki bazı forumlar bölüm bölüm olarak Türkçeye çevirmiş bile. İşte onlardan biride Kayıp Rıhtım adlı site. Çeviriyi BURADAN okuyabilirsiniz.
Açıkçası pek olumlu yaklaşmayan ve yazar niye kendisi böyle bir şey yapmadı diyen çok ama ben Türkçeye çevrilmesini isterim. Özellikle de Epsilon veya Doğan Egmont tarafından çevrilirse ayrı bir güzel olur bence.

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizce yazar kendi karakterlerini değiştirip yeniden Hogwarts'ı yazmalı mıydı? Harry Potter Serisi gibi beğeni toplar mı?

Hadi yorumlarınızı bekliyorum.


2 yorum:

  1. Yazar kendisi değiştirerek yazsaydı güzel olmazdı. Bazen belli bi serinin bi kere yazılması gerekiyor başka versiyonlarını aynı yazar yazmaya devam edince sıradanlaşıyor, çoğu zaman da kötü eleştirilere neden oluyor. Zamanında bırakmak denen bir şey.
    Örneğin JK Rowling in yeni kitabı herkes tarafından öyle harika güzel eleştiriler almadı çok tartışıldı. Ne kadar kendi yarattığı ve geliştirdiği seri olsa da eğer böyle bir tarzda devam etmeye karar verseydi güzel karşılanmazdı diye düşünüyorum.

    Ayrıca farklı yazarların önceki şeyler üzerine yazmalarını da hoş buluyorum aslında çok güzel şeyler çıkıyor yani.
    İzin vermeyip kendi de yazabilirdi belli ki Harry Potter üzerine daha fazla uğraşmak istememiş JK Rowling.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende söylediklerinize %100 katılıyorum. Kitap Cumhuriyetim adlı blogda okuduğum bilgiye göre J. K. Rowling başka bir isimle yeni bir kitap çıkarmış ve satılmadığı için gerçek kimliğini açıklamak zorunda kalmış. Bence yazar zamanında çektiği sıkıntıların G.Norman Lippert'ın çekmesini istemediği için böyle bir şeye müsaade etmiş olabilir. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠