"Gregor ve Felaket Kehaneti"

Kitabın Adı: Gregor ve Felaket Kehaneti
Orijinal Adı: Gregor and The Prophecy of Bane
Yazarı: Suzanne Collins
Çeviren: Gürkan Genç
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 271
Tür:  Fantastik Macera, Gizem, Komedi, Dram
Seri: Yer altı Günlükleri II.Kitap

Tanıtım Yazısı:
TUTKUNU OLDUĞUNUZ AÇLIK OYUNLARI SERİSİNİN YAZARI SUZANNE COLLİNS’TEN FARKLI BİR DÜNYA!

YER ALTI GÜNLÜKLERİ ARTAN TEMPOSUYLA YEPYENİ MACERADA DEVAM EDİYOR.

Gregor bu kez, New York’un Yer altı diyarına ait başka bir kehanette anahtar bir rol alacaktır. Bu kehanet, uğursuz bir fare olan Felaket hakkındadır. Yeraltındakiler Gregor’u geri getirmek için küçük kız kardeşi Bot’u kaçırırlar. Gregor, kendine bağlı yarasa arkadaşı Ares ve huysuz prenses ile birlikte, Bot’u ve Felaket’i aramaya başlar. Gregor eğer kehaneti zamanında tamamlayamazsa ne kendi hayatı ne de Yer altı dünyasındakilerin hayatı bir daha aynı olacaktır…

“Birinci kitapta olduğu gibi, maceracılar yolculukları sırasında serüven,tehlike, ölüm, kayıp ve değişimle karşı karşıya geliyor ve sürprizli son başka bir bölümün yolunu Açıyor. Gregor’un birinci macerasını bilmeyen okurlar dahil, fantastik türün hayranlarını çok mutlu edecek.”School Library Journal

“…hayranlar, finali daha birçok maceranın sırada olduğunu işaret eden bu heyecan verici, aksiyon yüklü devam bölümüyle hayal kırıklığına uğramayacak.”Booklist

Yorumum

Serinin ilk kitabını bana gönderdiği gibi ikinci kitabını da bana gönderen sevgili 365 Günlük blogunun sahibesi ablam Elife’ye teşekkür ederek başlıyorum yazıma.
İlk kitabına göre oldukça hareketli geçen kitabın her sayfasında ayrı bir heyecan yaşayıp neredeyse fazla heyecandan sıkılacaksınız ama bolca da Gregor ve Bot’un konuşmalarıyla kahkaha da atacaksınız.

Gregor, kardeşi ve babası nihayet New York’a dönmüşlerdir ama babasının uzun zamandır yeraltında kalmış olması onu çok kötü etkilemiştir ve tüm aile de sonunda gerçeği öğrenip bodrumdan yeraltına giden geçidi kapatmışlardır. Bir gün Gregor ve küçük kardeşi Bot parka eski bir kızakla kayarken Gregorun bir-iki dakikalık düşünceye dalması sonucu Bot ortadan kaybolur. Tek kanıt ise eski bir tünele giden kanalizasyon kapağına sıkışmış dev bir böcek bacağıdır. Gregor artık ne yapması gerektiğini biliyordur. Hiç düşünmeden tünele atlar ve hiçbir Yeraltılı’nın görmediği beyaz bir fareden bahseden Felaket Kehanetiyle yüzleşmek zorunda kalır. Bu kehanet Gregor’a ne kazandırıp neler alacaktır peki?
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Pinuccia Puanlaması: Okuduğu kitap hiç görmediği bir ülkede geçen okuyucu kategorisinde. => 20 PUAN (Kitap ilk başlarda New York'ta ve daha sonra da New York'un yeraltı tünellerinde geçiyor.)


5 yorum:

  1. Bu serinin okumuş olduğum ilk kitabıydı :)
    Birinciyi okumadan ikinci kitabı okumak çok da mantıklı görünmese de birbiriyle bağlantılı ama tek tek de okunduğunda konuya hakim olunabilecek değişik bir seri.
    Genç ve genç yetişkinlerin sevebileceği bir tür.
    Sanırım bunu okumak için 10 yıl geç kaldım
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumanın yaşı olmadığı gibi yaşında hiçbir önemi yoktur bence ablacım. Aynı hesap mı oldu?
      Neyse bence ilk kitabı okusaydım serinin devamını okumazdın çünkü bu ikinci kitap ilkine göre daha hareketli olmuş. Yaş bakımına gelirsek Percy Jackson ve Olimposlular Serisi ve Harry Potter Serisi de 7-12 yaş ibaresi taşıyor ama yüzlercesi ve hatta binlercesi, on binlercesi bu yaş sınırından çok çok büyük ve seri filmlerine hayran.
      :)

      Sil
  2. Anlatım, konu olarak 10 yıl geç kaldım dedin. Yoksa Harry Potter serisi ile bu seri asla ve asla kıyaslanamaz

    YanıtlaSil
  3. Açlık oyunları serisini çok beğenmiştim.Bir ara bu seriyi de okusam iyi olur sanırım.Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠