"Gregor ve Gri Kehanet"

Kitabın Adı: Gregor ve Gri Kehanet
Orijinal Adı: Gregor The Overlander
Yazarı: Suzanne Collins
Çeviren: Gürkan Genç
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:299
Tür:  Fantastik Macera, Gizem
Seri: Yeraltı Günlükleri Serisi I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
TUTKUNU OLDUĞUNUZ AÇLIK OYUNLARI SERİSİNİN YAZARI SUZANNE COLLINS’TEN RENKLİ YENİ BİR DÜNYA!

YERALTI GÜNLÜKLERİ SİZİ SOLUKSUZ TAKİP EDECEĞİNİZ BİR DÜNYAYA DAVET EDİYOR.

Yazın başlarıdır ve on bir yaşındaki Gregor dışında herkes yaz kampındadır. Gregor babasının New York’taki evlerinden çıkıp kaybolmasından beri küçük kız kardeşlerine bakmaktadır. Özellikle de iki yaşındaki kardeşi Bot’a. Evlerinin bodrumunda çamaşır yıkarken, Bot bir hava boşluğunun içine düşüp kaybolur ve Gregor da onun arkasından gider. Artık Yeraltı’ndadırlar ve onları bambaşka bir dünya beklemektedir…

“Fantastik hayranları ve fantastik edebiyata yeni başlayanlar için muhteşem bir macera.”
-School Library Journal-

“Collins, ustalıkla seçilmiş kelimelerle muhteşem bir dünya inşa ederek büyük bir iş çıkarmış. Oradan gitmek için sabırsızlanan Gregor’un tersine, okuyucular Yeraltı’nı fantastik ve eğlenceli bulacak.”
-Publishers Weekly-

“Muhteşem bir roman, iyi yazılmış, akıcı, hareketli bir fantastik… Özellikle genç fantastik hayranları büyüleyecek.”
-Booklist-

Yorumum

Beklentilerimi hiçbir şekilde karşılamayan tek kitap oldu diyebilirim ama lanet olsunda eğer bir seri kitabı okursam mutlaka devamını da okumak istiyorum. Neyse, kitabın konusu şöyle:
Gregor’un büyük annesi rahatsız olduğu için annesi onu yaz kampına göndermeyip evde iki yaşındaki kardeşi Margaret-Bot’a ve aklı sürekli bulanan büyükannesine bakmasını ister. Evdekileri kontrol etmesi için annesi tarafından gönderilen komşu kadın geldiğinde ise Gregor kadının kısa bir süreliğine büyükannesine bakmasını isteyerek kardeşi Bot ile birlikte evin bodruma çamaşır yıkamak için iner. Burada çamaşır yıkarken havalandırma kanalından çıkan bir sis bulutu kardeşi Bot’u havalandırma kanalına çeker. Onu kurtarmak isteyen Gregor’da peşinden gider. Uzun bir tünelden aşağıya doğru düşerler. Artık Yeraltında başka bir dünyadadırlar ve Gregor’un iki-iki buçuk yıl önce kaybolan babası burada kötü niyetli farelerin elinde tutsaktır. Onu kurtaracak şey ise eski bir kehanetle belirtilmiştir. Bu kehanete göre bir kemirgen(Fare), İki asil kan(Kraliyet üyesi), iki eğirici(Örümcek), iki sürünen(Hamam böceği), iki uçucu(Yarasa), bir kaybolan ve güneşin oğlu yani Gregor ve tabii ki kısmen Bot, hem Gregor’un babasını kurtaracak hem de Regalia’ya (İnsanların yaşadığı yeraltı şehri) ışığı getirecektir.
Son olarak bana bu kitabı hediye eden 365 Günlük blogunun sahibesi, sevgili ablam Elife’ye çok teşekkür ediyorum.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


2 yorum:

  1. 1. kitap bu , okumuştum , kitaplığıma da bakındım ama oğluma vermişim herhalde ki bulamadım , güzel bence seviyorum bu yazarı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek sevemedim açıkçası ama dediğim gibi devamını okumak isterim.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠