"Yürüyen Ölüler"

Kitabın Adı: Yürüyen Ölüler
Orijinal Adı: The Walking Dead
Yazarı: Robert Kirkman & Jay Bonansigna
Çeviren: Hanife Kılıç
Yayın Evi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 454
Tür:  Fantastik, Bilimkurgu, Dram, Gerilim, Korku

Tanıtım Yazısı:
ÖLÜP ÖLÜP DİRİLECEKSİNİZ

Tüm dünyada heyecanla izlenen Yürüyen Ölüler dizisinin ilk romanı sizlerle!

“Serinin hayranları için müthiş bir haber! Ama dikkatli olun, çünkü Kirkman’ın zombi hikâyelerinin tadını bir kez alan, bir daha bırakamaz!”
-The Ossuary-

“Her bir olay iliklerinize kadar işleyecek ve bir sonraki olay gelene kadar da çıkmayacak!”
-Ain’t It Cool News-
--------------------------------------

Her şey dönüşümle başlamıştı. Bildikleri o eski dünya yok olmuş, küllerinden dev ölü kentler doğmuştu. Tüm sevdikleri tek tek dönüşüyor, her geçen gün içlerinden birileri yürüyen ölüler kervanına katılıyordu. Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek, âşık olabilmek mümkün müydü?

Bu dünyada artık korkuya, ümitsizliğe, sevgiye yer yoktu! Zombilerle savaşmaktan bitap düşen Philip Blake, duyguların şimdiki yerini, yani yersizliğini anladı. Eski dünyanın yıkıntıları ve ölüleri arasında canlı kalabilmeyi başarmak yalnızca bir şarta bağlıydı: duygusuzlaşarak o ölülerden biri olmak!

Yorumum

Yalnızca birinci sezon bölümlerini izlediğim Yürüyen Ölüler dizisinden farklı bir karakter yapısına sahip bu romanı çok ustaca buldum. Romandaki bayan karakter eksikliği Philip Blake’nin küçük kızı Penny’le sağlanmış ama yinede ben eksiklik hissettim diyebilirim. Neyse, daha fazla uzatmadan konuya geçeyim.

Brian Blake: Philip Blake’nin abisi olmasına rağmen her zaman kardeşinden daha eziktir. Nerdeyse kitap sonuna kadar ancak Philip’in kızı Penny’e göz kulak olmuştur.


Philip Blake: Brian’ın kardeşi ve Penny’nin babasıdır. Eşini insanların zombiye dönüşüm başlamadan önce bir trafik kazasında kaybetmiştir. Bu yüzden karasına olan hasreti vardır. Penny’i korumaya çalışmaktadır. Ayrıca arkadaşı Nick’e, abisi Brian’a ve kızı Penny’e bir nevi zombilerden kurtulmak için öncülük etmektedir. Abisi bir korkak değil, tam aksine savaşçıdır.


Penny: Babası Philip’in göz bebeğidir ve sürekli amcasının himayesinde kendi halinde sessiz bir kızdır.


Nick: Aşırı dindar bir savaşçı. Philip’in en can dostu ve adeta onun kardeşi gibidir.


Bobby Marsh: Nick ve Philip’in arkadaşıdır ancak ikinci veya üçüncü bölümde bir kazara zombiye dönüşünce Philip tarafından öldürülür.


Philip, Nick, Bobby iki katlı bir evde yaşamış ve zombiye dönüşmüş aileyi öldürürken, Brian da abisinin kızı Penny’le zombilerden kurtulmak için dolaba sığınmıştır. Tüm zombi aile öldüğünde evde bir teftişe çıkarlar ve fazlasıyla yiyecek bulurlar ve bu evde kalmayı tercih ederler. Evi korumak için etrafındaki çitleri güçlendirmek istediklerinde bir zombi grubu Bobby ve Philip’e saldırır ve Bobby ölümcül bir yara alıp ölür ve ardından zombi olarak yeniden doğar ve bu sefer Philip onu silahla vurur. Ancak silah fazla ses çıkarmıştır. Bu yüzden evden ayrılıp radyoda bahsedilen güvenli bölge Atlanta’ya gitmek zorunda kalırlar. Böylelikle hem yeni insanlar tanımayı, hem de zombi virüsünün nedenini öğrenmeyi umarlar.Tek kelimeyle herkese tavsiye ederim. Bir puanı kırmamın nedeni bazı ufak tefek kısımlardan ve finalden memnun kalmamamdır.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠