TOP 6 Favori Kitap Uyarlamaları...

Genel anlamda zannedersem 2013 için okur yılı diyebiliriz. Her ay en az iki flimleşmiş kitap vizyona giriyor, girmeye devam ediyor ve devam edecekte. Bende Colored Books olarak kendim için hoşuma giden 6 (Altı) favori flimleşen kitabı sizlerle paylaşmak istedim.  Umarım memnun kalırsınız.

1 NUMARA: PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR: CANAVARLAR DENİZİ




Rick Riordan'ın yazmış olduğu ve çok satanlar listesini altüst edip sekizden fazla ödül almış bir serinin uyarlaması olan Percy Jackson ve Olimposlular: Canavarlar Denizi'nde Percy Kiklop (Tek Gözlü Dev) bir kardeşinin olduğunu öğrenecek. Bu arada melez kampı tehlike altındadır. Kampı koruyan koruyucu bariyer zayıflamıştır ve bu canavarların melez kampına saldırmasına neden olur.



İKİ NUMARA: ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR: KEMİKLER ŞEHRİ


Henüz okumadığım bir seri olmasına rağmen oldukça ilgimi çeken nadir serilerden diyebilirim. Cassandra Clare'in yazmış olduğu aynı isimden uyarlanan film bu ay (23 Ağustos) sinemalarda yayımlanacak. Film Clary Fray adlı karakterimizin üzerine kurulu. Zira kendisi hiç bir insanın görmediği bazı şeyler görmekte.



ÜÇ NUMARA: AÇLIK OYUNLARI 2: ATEŞİ YAKALAMAK





Bu yılın belki de en iddialı yapımlarından biri olan Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak sizlere muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Suzanne Collins'in yazmış olduğu aynı adlı kitaptan uyarlanan filmin vizyona giriş tarihi 22 Kasım.


Filmin Türkçe altyazı fragmanı mevcut ama ben en çok bize daha fazla görsellik sunan bu fragmanı beğendim.



DÖRT NUMARA: ŞİRİNLER 2



Eğer Şirinler çizgi filmden animasyon filme uyarlandı diyorsanız yanıldığınızı bilmenizi isterim. Küçüklüğümüzde severek izlediğimiz ve filmleriyle hala izlemeye devam ettiğimiz küçük mavi dostlarımız ilk olarak Belçikalı çizer Peyo tarafından yaratılıp ve Fransız/Belçika çizgi roman dünyasının önemli yayınlarında biri olan Spirou  Dergisinde boy göstermiştir. Film 1 Ağustosta vizyona girdi. Şu anda pek az sinemada boy gösteriyor. 

BEŞ NUMARA: DİVERGENT (UYUMSUZ)




Belki de 2014 yılının iddialı yapımları arasına girecek olan Divergent yazımdan da anladığınız üzere bu yılın filmi değil ama şimdiden benim favorilerim arasına girmeyi başardı.
Veronica Roth'un aynı adlı Distopik bir gelecek hakkındaki romanından uyarlanan film  konu olarak Açlık Oyunlarına benziyor.


Filmin fragmanı henüz yayımlanmadığı için şimdilik kısa bir fotoğraf şöleni...



ALTI NUMARA: WOLVERİNE





Marvel Çizgi Roman karakterinden biri olan Wolverine ile ilk defa X-Men vasıtasıyla tanıştık ve şimdi gördüğünüz gibi karakterimiz kendi yolunu çizip yalnız başına maceraya atılmış. Daha çok Japonya maceralarına odaklı olacak film 26 Temmuz'da vizyona girmiş bulunmakta. Şu anda hiçbir sinemada bulunduğunu zannetmiyorum ama en kısa zamanda DVD ve VCD olarak yayımlanacağından eminim. O zaman kesinlikle bu macerayı kaçırmayın.



Eee, hadi bakalım şimdi sıra sizde. Sizin böyle sabırsızlıkla beklediğiniz, vizyona giren veya vizyondan çıkan, beğendiğiniz, favoriniz olan yapımlar var mi? Dilerseniz blogunuzda böyle bir post hazırlayıp bana linkini atın ki yazımın altına yazınızın linkini ekleyeyim. Böylelikle bayramda hepimizin için bir eğlence olur. Ne dersiniz?


2 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş.Açlık oyunlarını 4 gözle bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde içlerinde en merak ettiğim Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak. Vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠