300.Post (Yayın) ve Balon Blog Olmamak vs... vs...

Bugün Ayın 7'sini Bekleyenler adlı yorumumdan sonra bir baktım ki 300.yazımı yazmışım. Ne kadar dolu dolu 1,5 yıl geçirmişim ve yazmışım ki yüzlerce yorum almışım, ayrıca bu süre içerisinde. Ama şunu söylemeliyim ki balon blog olmamak adına herhangi bir çekiliş düzenlemeyi düşünmüyorum. Nedir bu şimdi diyenler için? Ben kendini zırt-pırt çekiliş düzenleyip yazılarım okunuyor diye kandıran bir blog olmak istemiyorum. Yazılarım gerçekten okunmasını ve yorumlanmasını bekliyorum sadece. Blogumu takip edenler daha önceleri Beyaz Pencerem adlı bir blogumun olduğunu ve hayal ettiğim blog kavramından farklı bir şekilde oluştuğu için sildiğimi bilirler. (Tabi eski blogum şu anda bir Malay tarafından yeniden açılmış.) aslında bu %50'lik bir etkendi diğer %50'lik kısım ise blogumda doğru düzgün 75 izleyicim vardı ve bir anda düzenlemiş olduğum çekilişle izleyici sayım 245'e çıkıverdi. Bu demek oluyordu ki ben değil, yazılarım değil tam aksine çekilişlerim ön plandaydı. Ama bu blogu açtıktan sonra işte o aradığım huzuru ve yazılarımı farklı farklı ülkelerden gelen veya Yurt içinden, aynı şehirden okuyan dostlarımın ve blogdaşlarım okuması beni mutlu ediyor. Beni gerçekten takip edenler yine bu blogum  sayesinde takip ediyor,yorum bırakıyor, sorular soruyor ve sorularıma cevap veriyor. Ne mutlu bana ki kendimi bi balonun içine tıkmadım. Çekiliş düzenlemedim mi? -düzenledim ama kendimi yazılarımın gerçekten okunduğunu zannetmeme yol açacak kadar değil. Çevremi etkinliklerimle, yazılarımla, tasarımla ve fikirlerimle oluşturdum.

Şimdi bu kadar dolu olmamın sebebini sorarsanız şunu söylemeliyim ki bunun nedeni çevremi ne kadar zor oluşturduğumu göstermek Renkli Kitap adlı blogun beni bir çocuk gibi göstererek blogumu kendisinden sonra açarak kendine bir hakaretmiş gibi algılaması. Ben blogumu asla renkli kitaplar diye adlandırmadım veya bir yere yazmadım. Sadece fikirlerimi savundum, yazdım ve yazdım. Kendisinin yazısına yorum yapıp bir dönüş bekledim ama o beklenen dönüş gelmediği için böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben blogumu oluştururken  ciddi ciddi araştırma yapıp uğraş verdim. Oluşturduktan sonra da bloguna zırt-pırt yorum yazdım ki gözüne batayım ve bu durumdan memnun mu, değil mi, olumlu mu, olumsuz mu? gibi... Ama bir cevap alamayınca da tamam herhangi bir sorun yok aramızda diyerek bloguma hız verdim. Ben genellikle ilk önce uzlaşmayı tercih edenlerdenim bu yüzden kendim zaten yazısına karşı yazdığım yorum da da keşke arkadaşa başka bir isim önerseydi de çözümü kendi aralarında bulsalardı diye yazmıştım. Blog açtıktan sonra blog link adresinizi zaten Ayarlar bölümünden değiştirebiliyorsunuz ve izleyicileriniz de aynı şekilde duruyor. Ne gerek var böyle tantanalara. Sonuçta siz blogdaşsınız ve her yeni üye ailenizin bir parçası. Lütfen ailenizin parçasını dışarıda bırakmayın. Bu blogdaş belki de herkes gibi hayalleri olan küçük biri. Eğer kendisi benimle irtibata geçerse de kendisine seve seve yardım edeceğim. Bu arada link verip de daha fazla rencide olmasına meğil vermeyeceğim.

Başka bir mevzu tüm YouTUBE videolarınız çalınıyor. Adım hakkında bir yazı yazılmış mı, olumsuz mu, olumlu mu? diye araştırırken buldum bu siteyi. Eğer E-mail adresinizle herhangi bir sisteme giriş yapmışsanız video silinmiş veya arızalanmış veya engellenmiş görünüyor ama mail girişi yapmamışsanız işte videolarınıza YouTUBE nickinizle ulaşabilirsiniz. Benim tesadüfüm sistem arızasının olması sayesinde fark etmem di ki yine sistem arızası mevcut. Yine rencide etmeme adına linkini vermeyeceğim dileyen olursa mail atıp linkini ister. Ama sonuçta YouTUBE'de video yayınladıysak elbette birinin paylaşacağını veya beğeneceğini biliyorduk değil mi yani. Sadece yorumları o sistem yerine YouTUBE kanalımıza yapsınlar benim için yeterli.

Link değiştirmeyi merak edenler işte resimlerle anlatım:


ilk olarak Kumanda Paneli-Ayarlar-Temel diyoruz ve ardından karşımıza çıkan kısımdan Yayıncılık kısmından Blog Adresi-Düzenle diyoruz.


Açılan kısıma yeni blog adresimizi yazarak kaydet seçeneğini tıklıyoruz. Böylelikle ne izleyicilerimizi kaybediyoruz, ne yazılarımızı ama sitemizin yönlendirme adresi farklı oluyor. Böylelikle pişti blog olmak ve başkalarının kalbinizi kırmasına son veriyoruz.

Umarım sizi sıkmamışımdır. Ben sadece içimde kalıpta kendimi hasta etmektense paylaşıp rahatlamak istedim.

Mutlu Pazarlar...


8 yorum:

  1. 1.5 yılda 300 yayın yapan bir bloga hiç kimse karalayıcı, küçümseyici bir üslup kullanamaz. Ne kadar emek verildiği, üzerinde düşünüldüğü, çaba sarfedildiği aşikar. Her geçen gün kendini yenilemekte ve daha iyi nasıl olurumun derdine düşmüş bir blogerin her zaman destekçisi ve takipçisiyim.
    Sen kendi çizginde ilerle kardeşim.
    Seni takdir ve tebrik ediyorum.
    Ve her daim paylaşımlarını bekliyorum
    Ablan ELİFE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacım desteklerin için. Allah Razı Olsun. Sanki bir hırsızmışım da arkadaşın bütün yaşam alanını elinden almışım gibi davranılıyor resmen. Zaten düzgün, balon bir dünya yaratmamışsan neden korkuyorsun değil mi. Bence blogdaşlarına üzüntüsünden, sevgisinden bahsedebilir bir blogger ama öfkesinden asla. Öfke nasıl insanı kurutmaya başlıyorsa paylaşınca bu onu azaltmaz tam aksine bir salgın gibi yayılmasına yol açar. Bende arkadaşı severek takip edenlerdendim açıkçası ama artık soğudum diyebilirim. Tekrar desteklerin için teşekkürler ablacım.
      Kardeşin SELİM.

      Sil
  2. Eğer arkadaş gerçekten böyle bir tutuma girdiyse ayıp etmiş gerçekten.Ancak ortada başka bir blog daha var anladığım kadarıyla.Orada o arkadaş haklı.İsmine çok ama çok yakın bir blog açmış.Keşke biraz araştırsaymış.Mesela ben bu blog ismini bulana kadar çok uğraştım.Çünkü açmak istediğim isimler hep başkaları tarafından alınmıştı.Bu yüzden çok araştırdım:)

    Bu arada balon blog konusunda katılıyorum sana.Bazı bloglar sırf çekiliş yaparak üyelerini şişiriyorlar.Abartısız her ay çekiliş yapan bloglar var.Tamam çekiliş yapmak kötü mü değil tabi ama niyet önemli.Ben blogu açalı 1,5 sene oldu.Toplam 3 çekiliş yapmışım ki bunun birisi bir yazar arkadaşın sponsorluğu ile oldu.Kitap sahibi arkadaşın kitabının tanıtımı için yapmıştım.Diğer iki çekilişi ise kendim yaptım.Ancak üye kasmak gibi bir problemim olmadı hiçbir zaman.Alışkanlık haline getirip üye kasan bloglara acıyorum tabi o ayrı konu.

    Senin zaten ne kadar yardımsever bir arkadaş olduğunu çok iyi biliyorum.İyi niyetli bir arkadaşsın.Sen bu yolda devam et kardeşim.Özgün kalmak her zaman iyidir.Ben açıkcası severek takip ediyorum bu bloğu.

    Benim yazdıklarım okunmayacaksa sırf çekiliş için bloğuma geliniyorsa zaten o blogun bir anlamı kalmaz ki benim gözümde.Önemli olan üye değil.Nitelikli üye.Son zamanlarda üye olmadan bloğuma çok fazla adsız yorum geliyor.Bu beni çok mutlu ediyor.Bir kişi bile yazılarımdan faydalansa inan çok mutlu oluyorum.Önemli olan bu diye düşünüyorum.Sen canını sıkma kardeşim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğiniz her şeye katılıyorum @Kitap Cumhuriyetim. Her konuda haklısınız. Evet ortada başka bir blog var. Evet Renkli kitap haklı. Ama benim demek istediğim keşke bu konuyu bu platforma taşımadan önce arkadaşa bir yorum bırakıp. "Bak, sen benim küçüğüm sayılırsın, kopya etmek kötü bir şeydir. Gel sana başka bir blog ismi düşünelim ve blog dünyasının bugüne kadar bana öğrettiklerini seninle paylaşayım" demesini beklerdim. Öyle ya bu blog dünyası yazarak paylaşmaktan ibaret değil sadece yardım ederek paylaşmakta gerektirir. Böylelikle hem yeni bir arkadaş ve belki de iyi ve kalıcı bir dost kazanacaktı. Kim bilir daha neler... neler...

      Diğer bir onu şu balon blog konusuna zaten anlamadım. Yani sizin hiç olmamış bir şeye göz dikmek gibi bir şey ya da eski Türk filmlerindeki gibi mutluluğu alkolde aramak. Daha ne diyebilirim ki. Sadece gerçek çevre. Aynı şekilde bende her bir yorumda veya mesajda mutlu oluyor ve aynı şekilde mutsuz da olabiliyorum ama kendim için sahte bir dünya kurmadığımı bildiğim için mutluyum ve bana gelen her mesajın, yorumun doğruluğundan bu yüzden eminim.

      Teşekkürler güzel yorumun için @Kitap Cumhuriyetim.

      Sil
  3. Galiba isim benzerliği sebebi ile böyle düşünülmüş ama bence bunun altında bir art niyet aramak yersiz. Kitaplarla ilgili bir bloga kitapla ilgili isim konur. Sizinki de tesadüf olmuş. Hatta sen Renkli Kitaplar koymak isteyip, o blogu gördükten sonra Colored Books yaptıysan bile bu ince bir hareket bence, bir sorun yok.

    Benim de kitaplardan, filmlerden yaptığım alıntıları paylaştığım bir blogum var ve ismi "Alıntılar". E çok sıradan bir isim olduğundan en az 2 blog biliyorum bu adla açılmış. Problem mi edeyim? Veya benden önce bunu kullanmış olan beni problem mi etsin? Ay ne bileyim, insanlar çok tuhaf. Hep bir benzersiz olma çabası. Oysa başkalarını bırakıp yaptığın işten keyif alsana sen :)

    Ama sen sıkma canını. Biz seviyoruz bu blogu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim @Cessie. Gerçekten herkeste bir benzersiz olma çabası var. Tamam benzersiz ol. Olma demiyoruz. Ama yazdıklarınla benzersiz ol değil mi yani? Şimdi bir kaç blogu kontrol ettim de resmen kendi aralarında kavgaya tutuşmuşlar. Genellikle hep bir izleyici sayısı yüksek olan bloglar bunlar. Sanki bizim yazmaya hakkımız yokmuş gibi anca bir yuhalama ve geri itme çabası. Soruyorun şimdi bu fark ettiğim blogun sahibesine 12 çekiliş düzenleyip de ben bir çevre oluşturdum diyorsun ya kaçı sana bir gün 'merhaba' dedi diye. Gerçekten çok izleyicin var ama kaçı doğru düzgün yazını okuyor.
      Gerçekten çok saçma sapan bir tutum bunlar ki. Çookkk.

      Sil
  4. Acikcasi tasarimimi yapmadan once blogunuzu yakindan takip etmiyordum ama sonra kendinize has oldugunuzu ogrendim ve kaliteli yazilarinizi kesfettim. Bana kalirsa kendine ozel bir cizgide yurunmek isteniyorsa kendine ozel bir isim secmek onemli ama bunun yaninda o isimle mutlu olmak cok daha onemli. Colored Books ile Renkli Kitap'i isim olarak yan yana getirince bir sorun gormuyorum zaten orada RenkliiKitap diye acilan bloga yazilmisti yazi ki cok hakli oldugunu dusunuyorum. Ama sizin caninini sıkmaniz gereken bir durum yok bence, dedigim gibi hem isimler benzer durmuyor hem de bu isim sizi mutlu ettiyse gerisi hic onemli degil. Son olarak, blogumu acali bir yil olmadi ve sanirim 4 adet kitap cekilisi duzenledim. Kitap cekilisleri sayesinde blogum tanindi ve yorum yapan, kesfettiginden dolayi sevinen insanlarin sayisi artti. Amacimsa takipci kasmak degil blogumu tanitmak ve okumadigim kitaplari baskalariyla bulusturabilmek. Zaten takipci arttirmak gibi bir amaci olan kisiler sahte cekilislerle bunu garantiye aliyor. Neden bilmiyorum orayi birazcik ustume alindim. =P Kisacasi blogunuz gayet guzel bu durumla caninizi sıkmayin, sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar @Büyülü Ayraç,

      Arkadaş bana resmen hitap etmemiş ama yazısına dikkat ederseniz "blogumun adının ingilizce versiyonunu kullanan bazı arkadaşlar var onların yaşlarının küçüklüğüne verip bir şey demedim" diyor. Yani resmen beni küçümseyip sen bir hiçsin gibi bir durum olmuş yani. En nefret ettiğim sözdür "yaşının küçüklüğüne veriyorum." sözü benim için. Ben 21 yaşındayım ve hiçte küçük olduğumu düşünmüyorum.
      Balon Blog konusuna gelince siz sadece 3 çekiliş düzenlemiş durumdasınız ve bunlar genellikle ya yayınevi desteği, 300.izleyici gibi konular dahilinde gelişmiş. Bizim sözünü ettiğimiz her hafta ve her ay neredeyse çekiliş düzenleyip benim bir çevrem var diyenlere. Yani sizin üzerinize alınacağınız bir durum yok. Üzerinize alınmayın lütfen.

      Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠