"Ölüm Adası"

Kitabın Adı: Ölüm Adası
Yazarı: Engin Eryıldız
Yayın Evi: Arunas Yayınları
Sayfa Sayısı: 409
Tür:  Dram, Bilimkurgu, Macera, Gerilim

Tanıtım Yazısı:
Almanya, İsveç ve Yunanistan’ın ortaklaşa gerçekleştirdikleri, insan genleriyle oynadıkları çok gizli bir proje…

Hiçbir şeyden haberi olmayan iki Türk ailenin Ege Denizi’ne yaptıkları yat yolculuğu…

Vatandaşı olan bir bilim adamını arayan, İsveç istihbaratının üst düzey yetkilisi güzel bir kadın…

Kesişen yollar, nefes kesen bir macera…

Kendilerini bir anda hiç beklemedikleri bir kabusun içinde bulan insanlar için ölümüne bir yaşam mücadelesi…

“Bu kitabı soluksuz okumakla kalmıyorsunuz, adeta çok ustaca çekilmiş bir gerilim ve aksiyon filminin oyuncusu da oluyorsunuz. Maceraya mutlaka katılın.”
-Sumru DİNÇEL-

“Ölüm Adası bir gün içinde hiç ara vermeden okuduğum ender kitaplardan biri oldu. Türün meraklıları tarafından kesinlikle okunması gereken bir macera…”
-İhsan KILIÇKAYA-

“Engin Eryıldız’ın bu kitabı da en az ilki kadar başarılı… Daha önce hiçbir kitabı okumadığım kadar hızla ve heyecanla okudum. Temposu hiç düşmeyen bir macera, kesinlikle tavsiye ederim.”
-Adnan GÜNEŞ-

“Bu kitabı okuduktan sonra, bir yat sahibi olarak, artık eskisi kadar rahat yat yolculuğu yapmayacağıma eminim. Bugüne kadar okuduğum en heyecanlı ve gerilimli roman…”
-Atilla Önasya YÜKSELAL-


Yorumum

Sevgili ablacım Yüreğimin İklimi’nin bana göndermiş olduğu “Ölüm Adası” adlı kitabı da okumuş bulunuyorum. Kitap her açıdan beni büyüledi ve gerilimi ve dramı içimde hissettim diyebilirim. Gerçekten çok ama çok harika bir kitaptı. Ayrıca bu kitabı yazanın bir Türk yazar olması beni ayrıca mutlu etti. Kitabın konusuna gelirsek; Eira, İsveçli bir ajandır. Daha önceleri İsveç’inde yardım ettiği bir gen araştırması (Ejder İni Projesi) durdurulmuştur fakat İsveçli kötü bilim adamı Gunnasor geri İsveç’e dönmemiş ve bu araştırmaya başkaları için devam etmiştir. Eira’da aldığı emir doğrultusunda Yunanistan’ın temin etmiş olduğu adaya giderek Gunnasor’u geri İsveç’e getirip yargılanmasını sağlayacaktır ama hiçte kolay olmayacaktır. Ergün ise; zengin ve başarılı bir estetisyendir. Karısı Emel ve iki dostu ve onların kızı Melisa, kaptan ve çırağı Hüseyin ile Ergün’ün kendi yatı ile Ege yolculuğuna çıkarlar ancak bir fırtına sonucu gemi kayalıklara çarpıp batar. Bu fırtına sonucunda Ergün, arkadaşının kızı Melisa ve Kaptan kurtulur ancak kısa bir süre sonrada kaptan köpekbalıkları tarafından parçalanıp öldürülür. Ergün ve Melisa ise önce yüzerek mercan kayalıkları üzerine çıkar, ertesi günde Eira’nın da “Ejder İni Projesi” için gittiği adaya yüzerek ulaşırlar. Burada onları genleri değiştirmiş et yiyen bir nevi zombi canavar-insanlar beklemektedir. Ayrıca bunlara birde Eira’nın peşindeki düşmanlar eklenince müthiş bir macera ve gerilim oluşuyor.

Bu kitabı kesinlikle herkese tavsiye ederim. Okurken kendinizi bir Hollywood filmini izlerken bulacaksınız adeta. Bana bu kitabı hediye eden sevgili Yüreğimin İklimi’ne bir kez daha teşekkür ederim.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


6 yorum:

  1. Süper kitaba benziyor bide sağolasın özet için çok lazımdı. Edebiyattan 1 alacaktım az kalsın sizin sayenizde kurtuldum.İnşallah yarın düzgün notla geçerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öğretmeniniz anlayıp daha detaylı soru sormaz inşallah. Gerçekten çok güzel bir kitap. Okumanızı da tavsiye ederim.

      Sil
  2. Bana kitabın karakterleri ve özelliklerini atabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o kadar uzun bir zaman oldu ki karakterleri ve özelliklerini hatırlayamıyorum. Üzülerek size bu konuda yardım edemeyeceğimi belirtmek isterim.

      Sil
  3. Ya kahramanları lazım bana çok acil lütfen varsa link atın

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠