"Mekanik Kalp"

Kitabın Adı: Mekanik Kalp
Orijinal Adı: La Mecanique du Caeur
Yazarı: Mathias Malzieu
Çeviren: Gülçin Şahin
Yayın Evi: DEX Yayınları
Sayfa Sayısı: 138
Tür:  Fantastik Macera, Dram, Aşk

Tanıtım Yazısı:
Aşk için kalbini yerinden söker miydin?

Edinburg, 1874

Jack dünyanın en soğuk gününde doğar. Ancak kalbi donmuştur. Doğumuna yardım eden yarı-büyücü, yarı-şaman ebe, sakat kalbin yerine bir saat yerleştirerek bebeği kurtarmayı başarır. Jack artık tüm duygusallıklardan uzak durmak koşuluyla yaşayabilecektir: Yani öfkelenmemeli ve en önemlisi aşık olmamalıdır. Ama küçük bir sokak şarkıcısının kor gibi bakışları, kahramanımızın kalbini çetin bir sınamadan geçirir. Her şeyle karşılaşmaya hazır olan Jack, onu İskoçya’nın koylarından alıp Granada’ya değin götürecek ve ona aşkın eziyetle birlikte büyük zevklerini de tattıracak olan, Don Kişotvari bir aşk arayışına atılır.

Aşk gerçeğinin fantastik unsurlarla içi içe geçtiği bu modern masal, ironinin zorlu zirvelerinde geziniyor. Mekanik Kalp, farklı olanı reddetmenin şiddetini, büyük çocukların takdirine sunuyor.

Yorumum

Beklentilerimi asla karşılamayan “Mekanik Kalp” adlı bu kitap beni tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı. Kitap hakkında anlayabildiğim tek kısım tanıtım yazısında bahsedilenlerden öteye geçmiyor. Dil ve yapı olarak anlaşılabilir ama konu itibariyle bana Serdar Özkan’ın “Kayıp Gül” adlı kitabını çağrıştırdı. Bu kitabı kesinlikle tavsiye etmem ama her zaman dediğim gibi edebi eserler kişiden kişiye farklı duygular gösterir. Yani değişkendir.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠