"Kilim Tüccarı"

Kitabın Adı: Kilim Tüccarı
Orijinal Adı: Rug Meechant
Yazarı: Meg Mullins
Çeviren: Mehtap Gün Ayral
Yayın Evi: Sonsuz Kitap
Sayfa Sayısı: 240
Tür: Aşk-Dram 

Tanıtım Yazısı:  
''Bu sadece mükemmel bir öykü değil. Bütün iyi edebiyat eserlerinde bulunması gereken güçlü bir mesaj da taşıyor: insan olmanın ne demek olduğu hakkında bize anlattığı şeyler var.''
-The Philadelphia Inquirer-

''Çok hoş bir teselli öyküsü''
-The Boston Globe-

''Zaman zaman neşelendiren, güzel yazılmış bir kitap.
Ancak genelde, derin bir yalnızlığın sonsuz ve yakıcı tasviri.''
-The Baltimore Sun-

''Mullins, Ushman'n gözünden keder ve neşenin, yanılgı ve güvencin, öfke ve elbette- paranın masalını kusursuz bir biçimde örerek anlatıyor.
-Albuquerque Journal Review-

''Çok güzel yazılmış, son derece doyurucu... Yaşları,dinleri ve uyrukları farklı olan bu iki aşığın zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini anlatırken Mullins, hatırı sayılır bir iş başarmış.''
-Spirituality & Practice-

''Hazin ve dokunaklı''
-New York Daily News-

Kapak Tasarımı:
2002 Yılının En İyi Amerikan Kısa Öyküsü ödülünü almış olan eserin (kitabın) kapağı da kendisi gibi mükemmel. Beni kitabın kapağında ilk etkileyen şey üzerindeki İranlı olduğunu düşündüğün kadının bakışları ve ardından da yine kitap kapağının üzerindeki şu yazı oldu; “İki aşığın zorluklarla inanılmaz mücadelesi…”


Yorumum

Meg Mullins’in yazmış olduğu “Kilim Tüccarı” adlı roman bize aşkı, ayrılığı, aldatılma duygusunu ve şehvet arzusunu çok iyi bir şekilde anlatıyor. Karısı Farak tarafından aldatılan ve aslen İranlı olup işleri ve karısıyla güzel bir yuva için Amerika’ya gelen kilim tüccarı Ushman, karısı Farak’ın kendisini bir Türk terziyle aldattığını ve karısının onu boşadığını öğrenir (Farak telefonda söyler.) ama yinede ondan vazgeçmez. Her gün havaalanında karısının bir gün döneceği umuduyla beklerken üniversite öğrencisi olan Stella ile karşılaşır ve böylelikle karısı Farak’ı unutmak ister. Peki, bunu başarmaya gücü var mıdır?
Açıkçası sonu beni pek tatmin etmese de beğenerek okuduğum bir eser oldu. Tabi ki pek fazla cinsel arzunun da içinde yer aldığını belirtmek isterim.

Lütfen bizden yorumlarınızı esirgemeyiniz…

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠