Tüyap: Açılış ve Üzülerek Benim için Kapanış...

Bu yılki Tüyap Kitap Fuarı benim için kapılarını açtı ve ben kenardan biraz baktıktan sonra kapadı sanki. Kitap Fuarında yayınevlerinden hiçbirini doğru düzgün bulamadım. (Altın Kitaplar, Arunas Yayıncılık,Artemis vs...) Zannedersem ben kitap aşkından hiçbir şeyi doğru düzgün görememişim. Ephesus Yayınlarını bile zar zor buldum ama indirimi beni hem tatmin etmediği hemde Ejderha Serisinin ilk kitabını bulamadığım için kitap almadım.


DEX Yayınları yine yapacağını yapıp 4 TL'lik bir indirim bölümü oluşturmuştu. Kendilerini şimdi tebrik ediyorum ama yazı sonunda şikayetim mevcut.


Gelelim Kitaplarıma değil mi? İşte Kitaplarım:

Carpe Diem Yayınları'ndan aldığım bu seri 5TL. Her sene Carpe Diem Yayınları'ndan bir kitap almaya çalışırım genellikle. Kitapları hem eğlenceli, hem de öğretici oluyor. Paket içinde iki kitap bir dergi olanları da vardı ama ben yine böyle bir paket aldığımda "Adı Yok" dergisinin içindeki şiir ve hikayelere hayran kalmıştım, bu yüzden bu seriyi almak istedim. Nerede satıldığını bilsem çıkar çıkmaz alırdım herhalde. Abonelik bana göre değil de pek.

 Bu kitabı bir blogda görmüştüm ve o gün merakım artmıştı. Yorumu okumadıydım ama kapağıyla beni etkilemişti. Kitap Maviağaç Yayınları'nın standında 5TL'ye satılıyor bilginize...

 Sihirli Kitap ya da şimdiki adıyla Optik'in Kitap Blogu'nda gördüğüm ve merak ettiğim bir kitaptı bu kitap da. İthaki Yayınları'nın %25 lik indirimiyle 12,50TL'ye aldım. Açıkçası hem pişman hemde değilim, yalnız İthaki Yayınları'ndan daha fazla indirim beklerdim. Yürüyen Şato ve serisini bu yüzden alamadım.


İlk defa bir çizgi roman okuyacağım. NTV Yayınları kalitesiyle çıkan "Dracula" çizgi romanını birçok blogda görüyordum ve daha fazla dayanamayarak bende artık alayım bir tane dedim. Çizgi Roman 9TL'den satışa sunulmuş durumda. Alttaki resimde içerisinden görüntüler yer alıyor.


 Bunu da yine bir blogda görmüştüm. Affedin ama yorumunu gerçekten okumadım. Ben hoşuma giden kitapların yorumlarını okumuyorum Spoiler almamak adına. Neyse. Kitap adını ilk kez duyduğum Siren Yayınları'ndan çıkmış durumda. İndirimli fiyatı ise 5TL.

Ah işte bu benim favorim diyebileceğim seriler arasına girebilecek "Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri" kitabının devamı niteliğindeki "Kara Gemi'den Dehşet Hikayeleri". Kitap Tudem Yayınlarından çıkıyor ve oldukça pahalı. Sadece 3TL'lik bir indirimle 13TL'ye satılıyor.

Ve İşte DEX Kitaplarıma geldi sıra. Dex Yayınları bu sene seri kitaplarının ilk kitapları 4 TL'ye, Devamı olan kitapları ve orta popüler kitapları 9TL'ye, son çıkan kitaplarını ise; %20 indirimle satışa çıkarmış durumda.

İşte kitaplarım:
 Mefisto bir serinin ilk kitabı ve şu anda serinin ikinci kitabı "Mefisto'nun Öpücüğü"de yayımlanmış durumda.

Lanet işleyiciler Serisi'de üç kitaptan oluşuyor ve serinin tüm kitapları da yine aynı şekilde yayımlanmış durumda. Serinin yazarı ise yine DEX Yayınları kalitesiyle çıkan "Zehir Yiyenler ve Diğer Hikayeler" ve Doğan Egmont kalitesiyle çıkan "Spiderwick Günceleri"nin yazarı Holly Black


Melek Serisi. Serinin şu anda iki kitabı DEX Yayınları kalitesiyle çıkmış durumda. Serinin ikinci kitabı ise "Melek: Ateş".

Ve bir üçleme kitabı olan "Koruyucu". Serinin şu anda tüm kitapları DEX Yayınları kalitesiyle yayınlanmış durumda. Serinin diğer kitaplarının adı ise "Kutsanmış" ve "Sınırsız".


Ölümsüz Juliet benim geçen sene almayı unuttuğum bir kitaptı ama bu sene öyle olmadı. Eser; Romeo ve Jülyet'in aşkını farklı bir yönden ele alıyormuş. Göreceğiz bakalım...

Karanlığın Kızı, evet, buda yine benim merakla okumak istediğim bir kitap ya da bir seri demek daha doğru olur. Serinin şu anda "Güzel Şeytan" adında ikinci kitabı yayımlanmış bulunmakta.


Küller kitabı da yine bir serinin ilk kitabı ve merakla okumak istediğim bir kitap. Kitap diyorum çünkü hayla okumak istediklerim arasında yer alıyor. Elimde ama okumayı planlamıyorum. Nedeni mi? Alttaki resimde mevcut...

Resimde gördüğünüz üzere kapağında bir falçata kesiği mevcut. Görmediğiniz kısımları da mevcut. Üzerinde etiket yırtığı olması gibi mesela. Sanki kitap bir yerde  satılmak için konulmuş ama yırtık yüzünden geri iade edilmiş gibi duruyor. Ben bu bakımdan DEX Yayınları'nı değil fuarda çalışan stand elemanlarını suçluyorum. Yani bunu yapan sensin madem, hatanı kabul et kitabı bir kenara ayır da çalıştığın yerin adını lekeleyecek harekette bulunma, doğrulardan şaşma değil mi?

Geçen Sene yine DEX Yayınları standında çalışanların böyle kitapları bir kenara ayırdığını görmüştüm ama bu senekiler çok sorumsuz. 4TL'de olsa biz ona bir para veriyoruz ve taşıyarak eve getiriyoruz ve güzel bir şey bekliyoruz ama poşete koyan, satışa sunan ve stand başında bulunan elemanlar bunu göremiyor.

Ben kitaplarımı katlayarak okumazken, üzerine kalemle nokta bile koymazken, tırnağım uzunsa ve kitap kapağını çizdi diye üzülürken bu kitabı okumama imkan bile yok. Üzgünüm DEX, güzel indirim ama stand elemanlarınız sıfır.

Son olaya rağmen güzel bir fuar geçirdim. Almak istediğim hayla çok kitap var ama maalesef param yok.

Siz neler aldınız? Gitmeyi planlıyor musunuz? Bana yazın lütfen...


6 yorum:

  1. Yer Değiştirenler 5tl mi, harikaymış. *.* Çok güzel kitaplar almışsın özellikle Montague Amcanın Dehşet Hikayelerini blogunda görmüş ve beğenmiştim onu almayı çok istiyorum. Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Evet, "Yer Değiştirenler" kitabı 5TL. Duyunca bende şaşırdım.
      Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri şu anda 3 kitaplık bir seri. Okumanı kesinlikle tavsiye ederim. Bu ikinci kitapta inşallah ilki gibi güzel olur.

      Sil
  2. ne güzel gidebilmişsin , ben zannederim , çok büyük bir sürpriz olmaz ise gidemeyeceğim , aldıklarını keyifle oku.Stand görevlileri maalesef umduğumuz gibi çıkmıyor bazen .Bence oraya kitap sevdalısı gönülleri bulup koymak lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Umarım gidebilirsiniz fuara. Ben hala alamadığım kitaplar olduğu ve param olmadığı için alamadığım kitaplar için çok üzgünüm. Daha çok yayınevlerini göremediğim için de pişmanım.
      Stand görevlileri konusunda yayınevleri sanki parası olduğu halde ucuz ürün almak için akşam vakti pazara koşup çürük mal alan bayanlar gibiler. Özenli davranamıyorlar maalesef.

      Sil
  3. Ne güzel birşey olsa gerek.Bulunduğum yerde bırak fuarı kitap alacak yer bile yok maalesef:(Senin adına sevindim kardeşim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten istanbul'da olmanın en güzel yanı bu işte. Her an bir AVM'de kitapçı bulabiliyor veya bir kırtasiyeden yine kitap satın alabiliyorum. Sizin için gerçekten üzüldüm. Tüyap Fuarcılık inşallah bir ara sizin bulunduğunuz yerde de bir kitap fuarı düzenler.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠