Kitap Tiryakileri ile 1. Blog Turu 6.Gün: Şans Bilekliği "Yorum"


Kitabın Adı: Şans Bilekliği
Orijinal Adı: Such A Pretty Face
Yazarı: Cathy Lamb
Çeviren: Deniz Beril Bacaklılar
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 437
Tür:  Dram, Aşk, Genç-Yetişkin, Komedi

Tanıtım Yazısı:
Uzun zamandır obeziteyle mücadele eden Stevie Barrett, neredeyse hayatını kurtaracak bir operasyon geçirmek üzere, tekerlekli sandalye eşliğinde ameliyathaneye götürülür. Operasyonun ardından hırıldamadan yürümeyi başarabilen, kendi kendini iyileştirmek için bir bahçe yetiştiren ve tahtadan muhteşem sandalyeler yaparak onları boyayan yepyeni bir Stevie doğar.

Fakat hayatında değişen onca şeye rağmen, aynı kalan ufak birkaç detay vardır. Stevie’nin utangaçlığı, yakasını bırakmaya pek niyetli değildir. Bu nedenle, yakışıklı komşusuna duyduğu ilgiyi gizlemek zorundadır. İşler tıpkı onu küçük bir kızken yanına alan ailesinde olduğu gibi, çalışmakta olduğu hukuk bürosunda da yolunda gitmemektedir. Üstelik bir zamanlar en iyi arkadaşı olan kişi, verdiği kilolar yüzünden kendisine farklı davranmaya başlamıştır.

Stevie’nin yeni hayatında karşılaştığı en zorlu mücadele kendisini tanımayı öğrenmek olacaktır. Kendisinin aslında kim olduğu, kim olmak istediği ve eski Stevie’nin bu günlere nasıl geldiği hakkında şaşırtıcı cevaplarla karşılaşmaya başlayacağı bu içten ve eğlenceli yolculuk sizleri bekliyor.

Kitap Tiryakileri ile Blog Turumuzun bugün itibari ile sonuna gelmiş bulunmaktayız. 1  Aralık'ta yayınlanacak olan dergimizde yazarımızla ilgili, Ephesus Yayınlarıyla ilgili ve bizi bekleyen sürprizlerle ilgili yine karşınızda olacağız. Yeni bir blog turunda görüşmek dileğiyle...

Yorumum

Stevie Barrett’in annesi Helen şizofrendir ve durmadan tuhaf sesler duyup, saçma sapan hareketler yapmaktadır. Hatta Stevie’nin kardeşini ve kendisini de öldürmüş ve Stevie’yi de öldürmeye çalışmıştır. Bu olaydan sonra Stevie kendini yemek yemeye verir ve bu baskıların üzerine kötü muamele gösteren eniştesinin evinde yaşamaya zorlanması da yeme isteğini arttırır. Bu durum bir gün kalp krizi geçirip kötü evliliğini de bitirmesiyle son bulur ama bu sefer de eski günlere dönmeye, annesiyle olanları hatırlamaya başlar ve kardeşini kurtaramadığı içinde pişmanlık duymaya başlar.
Ama Stevie kararlıdır. Midesini taktırdığı kelepçe ve geçirdiği ameliyatlara karşılık azminden hiçbir şey kaybetmeyecek ve kendini Sandalye yapımına ve bahçe dizaynına verecektir. Bir de aşık olduğu komşusu Jake var tabi…

 Kitabın konusu 200.sayfadan sonra anlaşılıyor ve asıl hikâye bana göre oradan başlıyor. Romanın karakterlerinin gerçekten eğlenceli ve bazen küfürlü ve bazen de genç-yetişkin esprileriyle sizi güldürmeyi başarması da ayrı bir eğlence…Roman da sevemediğim hususlar ise;

 *Dini öğelerin (Tanrı’nın ve Peygamberlerinin) alay konusu olması.
*Stevie kardeşi Sunshine’nın ölüm şekillerinin rüyalarında farklı farklı görürken saçmalanması.
*Stevie’nin yaptığı sandalyelerin abartılığı. Biz bir testere okuyoruz dalı kesen ama sonra ne hikmetse… (Spoiler vermemek istediğim için yazmayacağım.)

 Genel olarak bakacak olursak ama kitabı gerçekten tavsiye ederim. Şizofren bir anne ile yaşayan Stevie beni gerçekten çok etkiledi. Çevremde veya akrabalarımdan biri böyle olsaydı ne olurdu diye gerçekten düşünüp hayatımı sorguladım.
Rabbim böyle bir yaşamı kimseye layık görmez inşallah. Âmin!

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:

İşte bize ulaşabileceğiniz Sosyal Ağlarımız ve iletişim Adreslerimiz:

E-mail Adresimiz: kitaptiryakilerii@gmail.com
Facebook Adresimiz: facebook.com/tiryakikitap
Twitter Adresimiz: twitter.com/tiryakikitap

Ephesus Yayınları'na Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠