"Sisteki Yakut"

Kitabın Adı: Sisteki Yakut
Orijinal Adı: The Ruby in the Smoke
Yazarı: Philip Pullman
Çeviren: Nesli Türk
Yayın Evi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 213
Tür:  Gizem, Macera

Tanıtım Yazısı:
ALTIN PUSULA DİZİSİ’NİN ÖDÜLLÜ YAZARINDAN

Sally Lockhart on altı yaşında bir öksüzdür ve her ne kadar bir silahı ve muhtemelen onu kullanacak cesareti olsa da, bir adamı silahsız öldürmüştür. Sally, Bay Higgs’i yalnızca üç kelime ile öldürür.

YEDİ KUTSAL İŞARET

Ne yazık ki, bunların ne anlama geldiği ve neden boğulmuş olan babasının iş ortağının bu kelimeleri duyduğunda korkudan öldüğü hakkında hala hiçbir fikri yoktur. Tek bildiği şey, gerçeği ortaya çıkaracak bir şeyler yapması, bir şeyler söylemesi, bir şeyler olması gerektiğidir…

Tuhaf mektuplar, farelerin cirit attığı sokaklar ve ölümcül afyon dumanı ile dolu dehşetengiz bir sır –ve tüm bunların merkezinde kana bulanmış bir mücevher…

Philip Pullman’ın televizyona da uyarlanan ve BBC’nin en popüler filmlerinden birine dönüşen SALLY LOCKHART maceralarının ilk kitabı, bizi sisteki yakutun gizemine davet ediyor.

“Philip Pullman. Tüm zamanların en iyi hikâye anlatıcısı mı?”
-OBSERVER

VİKTORYA DÖNEMİ İNGİLTERESİ’NİN DERİNLİKLERİNDEN NEFES KESİCİ BİR GİZEM
Yorumum

“Philip Pullman. Tüm zamanların en iyi hikâye anlatıcısı mı?” diye sormuş ya OBSERVER... Ben cevap vereyim. –Hayır, hiç iyi bir hikâye anlatıcısı değil.Bu ne ya? Ne bir macera var, ne de heyecan. Tamamen can sıkıntısı oldu benim için. Biraz fantazya bekledim o da yok. Yani sıradan, küçük bir yakutun peşinden koşan insanlar ve ne olduğunu bilmeden peşindekilerden kaçmaya çalışan Sally Lockhart. Tüm hikâye bu kadar.

 Karakterlerin fazla olması ve bir mekândan bir başka mekana geçerken bölüm oluşturulmayıp da bir paragraf ile ayrılması sadece sizin konuyu karıştırmanıza neden oluyor. Kusura bakmayın ben normalde sevmediğim bir seri olmasa da seriyi tamamlamaya çalışırım ama bu eser tam bir felaketti benim için, onun için de tamamlamayı düşünmüyorum.

 Kesinlikle tavsiye etmem. Okuyanlar da okusun engelleyemem.


Puanlama:


2 yorum:

  1. Bazen böyle kitaplarla da karşılaşıyoruz malesef.
    Giden paraya mı zamana mı acımalı.
    Takaslık kitap..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Takaslık bir kitap ve verdiğim paraya acıyorum resmen.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠