"Melekler Zamanı"

Kitabın Adı: Melekler Zamanı
Yazarı: Fatma Erdek
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 544
Tür:  Aşk, Dram, Genç-Yetişkin, Gizem-Sır

Tanıtım Yazısı:
Yusuf ve Yesra… İki kardeş… Tek Can… Ve onları ayıran babaları… Küçük Yusuf’u tarikatın emrine gönderirken, gencecik Yesra’yı yaşlı tarikat liderine eş olarak verir.
Sonra…
Sonrası mücadeleci Yusuf’un tarikattan kaçışı ve Barlas oluşu. Hayatı keşfi. Mucizelerin ona getirdiği hayatının melekleri Nesil ve Ekin. İç içe geçmiş, soluk soluğa okunan bir adamın iki hayat mücadelesi. Yesra ve Yusuf’un yürek burkan, sarsan hikâyesiyle irkilecek, Nesil ve Barlas’ın aşklarıyla yaşamın ne denli bir mucize olduğuna tanıklık edeceksiniz…

Yorumum

Bir kitaptan, daha doğrusu bir eserden neler beklersiniz? Aşk, sevgi, dram, macera, gizem, sır. İşte Fatma Erdek bunların hepsini size sunuyor. Barlas’la Nesil’in aşkı, Yusuf ve Yesra arasındaki sevgi ve dram, Yusuf’un maceralı yaşamı ve Barlas olduktan sonraki gizemler ve sırlar.Peki, Fatma Erkek’in yazmış olduğu “Melekler Zamanı” nın olumlu ve olumsuz yanları yok mu?İşte benim açımdan Olumlu ve Olumsuz Yanları:

Olumlu Yanları:

1)      Yaş Farkı Vurgulanmıyor. (Nesil ve Barlas arasındaki Yaş farkı.)
2)      Acemi karakterler. (Henüz aşık olmamış Barlas ve hiçbir aşk yaşamamış Nesil’in acemiliği.)

3)      Fazla öne çıkmayan cinsellik duyguları.

4)      Hızlı olay akışı. (Konu o kadar hızlı gelişiyor ki bu durum da sizi sıkmıyor, tam aksine mutlu kılıyor.)

5)      Üçlü ilişkilerin bulunmaması


Olumsuz Yanları:

1)      Nesil’in Barlas üzerinde hâkimiyet kurmaya çalışması ve olumsuz tavırları.
2)      Karakter tutarsızlıkları. (Nesil naif, Barlas güçlü gözükürken bir anda tam tersi olması ve tekrar eski şekle bürünmesi okuyucuyu biraz sıkabiliyor.

3)      Ekin adının bir erkeğe verilmesi. Neden illaki Ekin erkek olmak zorunda? Spoiler vermemek adına bunun devamını getirmeyeceğim.


İşte kitabımızın Konusu:

Eser her ne kadar Barlas ve Nesil’in tanışmasıyla başlasa da ara ara da Yusuf ve Yesra’ya dönüş yaptığı için önce o kısımdan anlatmaya başlayacağım konuyu.
Yusuf ve Yesra, babalarının din inancı olarak gördüğü bir tarikata kurban edilmiştir. Yusuf Tarikat yoluna adanırken, Yesra da tarikatın yaşlı bir üyesiyle evlendirilir.Yusuf tarikathane denilen ama aslında hapishane gibi olan bir yerde yıllarca yaşar ve arkadaşı Cemil sayesinde artık özlemine dayanamadığı kardeşi Yesra için kaçar. Ama ne vardır ki Yesra artık yurt dışında bir yerlerdedir ve ailesi de Yusuf’a kin gütmektedir. Babası hatta onu öldürmek için peşine adam bile takmıştır.İşte ne olursa bu arada olmaktadır… (Spoiler vermemek adına, nasıl Barlas adını aldığını açıklamayacağım.)

Barlas ve Nesil. Nesil ve arkadaşı Lal, tatil için Datça’ya bir otele yerleşirler ve Nesil, otel sahibi olarak karşımıza çıkan Barlas’a aşık olur. Daha önce hiç kimse’ye aşık olmayan Nesil, aşkın ne olduğunu bilmeyen Nesil, denizde boğulma tehlikesi geçirirken Barlas tarafından kurtarılır ve böylece ilk defa, yüzyüze gelip resmen tanışmış olurlar. Nesil böylelikle kendini Barlas’a sunar ve bir gece birlikte olurlar. Daha önce Nesil’in hiçbir erkekle birlikte olmadığını öğrenen Barlas ve Nesil arasında tartışma yaşanır ve ayrılırlar.  Yalnız bu ayrılık Nesil’in hamileliğiyle fazla uzun sürmeyecek ve çift yine bir araya gelecektir.

Şimdiden muazzam bir aşka ve tutkuya hazır olun derim.

Puanlama:




6 yorum:

  1. Ama ben de bu kitabı okumak istiyorruuuuum :)

    Çok özenli bir yorum yazısı olmuş :)
    Ellerine sağlık. Aklımda. Ben de dikkat edeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda bu kitabı okuma fırsatı da bulabilirsin.

      Sil
  2. Severim bu tarz kitapları.Listeye bir kitap daha girdi sayende.Teşekkürler tanıtım için.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim @Kitap Cumhuriyetim. Gerçekten sıkmayan ve bir ara vermek istediğinde kendini unutturmayan bir eser.

      Sil
  3. Kİtap yayına girmeden okumuştum :) Yazarı ayrı güzel, iyi yürekli kitabı ayrı... benim için çok değerlidir... Çok severek okumuştum nice kitaplarını okumak dileğimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ne güzel kendisi ile tanışmaya nail olmuşsunuz. Ben kendisini tanımadan kalemini ve kendisini sevdim yazarımızın. En kısa zamanda ikinci kitabını da okumak isterim.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠