"Şimşek Hırsızı"

Kitabın Adı: Şimşek Hırsızı
Orijinal Adı: The Lighting Thief
Yazarı: Rick Riordan
Çeviren: Kadir Yiğit Us
Yayın Evi: Doğan Egmont Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 363
Tür:  Fantastik Macera, Gizem
Seri: Percy Jackson ve Olimposlular Serisi I.Kitap

Tanıtım Yazısı:
Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız?
Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz?
Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız?
Bir de peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse?
Ne yapardınız?
Percy’nin yaptığını…
New York Times listelerinde birinci sıraya oturup satış rekorları kıran ve ödüle doymayan Percy Jackson ve Olimposlular dizisinin ilk üç kitabı Türk okurlarıyla buluşuyor.
 İşte karşınızda Percy Jackson. 12 yaşında, hiperaktif, okuma yazmada sorunları olan ve başı beladan bir türlü kurtulmayan bir çocuktu. Peşine takılan, ne oldukları bir türlü anlayamadığı birtakım doğaüstü yaratıklar da çabası! Bütün bunların sebebi aslında babasının bir Yunan tanrısı olması fakat sorunları çözmek tamamen Percy’e kalmış durumda.
Serinin bu ilk kitabında Percy kendini ispatlamak için Zeus’un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorunda kalıyor. Yıllardır görmediği babasıyla yüzleşmesi ve tanrılardan bile çok daha güçlü bir hazineyi ortaya çıkarması ise apayrı bir hikâye.

Yorumum

Rick Riordan’ın yazmış olduğu ve bir ara beyaz perdeye de uyarlanan “Percy Jackson ve Olimposlular” serisinin ilk kitabı olan “Şimşek Hırsızı” tek kelimeyle muazzam ve bol maceralı olsada nedense ben film yüzünden midir bilmem hep bir bekleyiş içinde kaldım Ama yinede şunu söylemeliyim ki tek kelimeyle muhteşemdi.

Percy Jackson babasını hiç tanımadı ve on iki yaşına kadar sıradan biri gibi yaşadı. Ta ki Göklerin hakimi Zeus’un ilk şimşeği çalınana kadar. Posedion ile hiç anlaşamayan Zeus Percy’i suçluyor. Çünkü; Percy bir yarı tanrı ve Posedion’un oğlu. Şimdi Percy gerçek şimşek hırsızını bulup suçsuzluğunu kanıtlamalı. Bunu gerçekleştirirken de ona yardımcı olacak ikide dost ediniyor. Bilgelik Tanrıçası Athena’nın kızı Anabeth ve koruyucu bir satir olan Kıvırcık. Bu üç dost ilk şimşek’i ve gerçek şimşek hırsızını bulmak için birbirinden betar belaların içine dalacaklar.Bu kitabı kesinlikle herkese tavsiye ederim.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


4 yorum:

  1. Filmini izlemiştim, güzeldi :) Kitaplarını da okumak istiyorum. Yorum için tşk :)
    www.kontesce.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende filmine bayıldım. Ama kitabını okumak bir başka oluyor. Bu arada serinin ikinci kitabı "Canavarlar Denizi" ağustos da beyaz perdeye uyarlanıyor.

      Sil
  2. Bu seriyi okudum ben, 5 kitaptan oluşuyor. Sonra yeni melezlerle yeni bir olimposlular serisi var ve bir de mısır tanrılarının canlandığı apayrı bir seri. Onları okuyamadım ne yazık ki henüz *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi seri 5 kitapdan oluşuyor. Şu anda serinin filme çekilecek olan ikinci kitabını da okumuş bulunmaktayım. Allah kısmet ederse yarın da geriye kalan kitaplarını almayı planlıyorum.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠