"Seçilmiş: Beyin Okuyan"

Kitabın Adı: Seçilmiş: Beyin Okuyan
Orijinal Adı: GIFTED: Beter Late Than Never
Yazarı: Marılyn Kaye

Çeviren: Selin Gül
Yayın Evi: Neden? Kitap
Sayfa Sayısı: 192
Tür: Fantastik, Gençlik, Arkadaşlık

Tanıtım Yazısı:  

Sağlıklı, genç ve görünümünde gotik etkiler bulunduran Jenna Kelley, gizliden gizliye uygun ebeveyn ile normal bir hayat hayal eder. Annesi rehabilitasyon merkezine, alkol tedavisine gider. Jenna annesinin yokluğunda, daha önce hiç tanımadığı babasının aniden ortaya çıkmasına çok şaşırır. O genellikle herkesin beynini okuyabilmesine rağmen, babası, onun için beyni okunamaz bir gizemdir. Çok geçmeden, Jenna kendini tehlikeye yürürken bulur ve o bunun farkında bile değildir... Jenna’nın bir sırrı var. O bir SEÇİLMİŞ. Ve sadece bir tek O değil...

Kapak Tasarımı:

Yine olağan üstü bir kapak, yine olağan üstü bir biçimde karakterle bütünleşme. Renkli ve vahşi sarmaşıklarla bütünleşen kapağın ön yüzündeki tanıtımda şöyle bir not yer alıyor ve aslında kitabı özetliyor. “Jenna herkesin beynini okuyabiliyordu ama aniden ortaya çıkan babası onun için bir gizemdi…”


Yorumum

Seçilmiş serisinin 2.kitabı ve muazzam bir eser. Adeta elimden düşüremiyorum. Bu sefer seçilmiş serisinin ilk kitabı “Seçilmiş: Beyin Okuyan” kitabından tanıdığımız Jenna adlı genç kızın üzerinde yoğunlaşmış kitabımız, yine diğer karakterlerin ve Amanda Baeson üzerinde de yoğunlaştığı için hiçbir zaman okuyucuyu sıkmıyor. Özellikle karakter isimleri kolay anlaşılabildiği için kim kimdi gibi bir telaşa da katılmıyorsunuz. Her yaştan okuyucunun okuyabileceği bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.




Puanlama:


10 yorum:

  1. Serileri bir bir paylaşıp canımı çektiriyorsun:)Deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın büyük ihtimalle serinin 3.kitabını yayınlayacağım. Sakın kaçırma,mutlaka al bu kitapları. Hepsi birbirinden güzel ve akıcı.

      Sil
    2. Ben almak istedim bulamadım hiç bir yerde

      Sil
    3. D&R Şubelerinden veya A101 mağazalarından edinebilirsin. A101'de şu aralar göremiyorum gerçi ama D&R Şubelerinde bulamazsan sipariş yolula getirtebilirsin. Ya da tabi ki internet mağazacılığı.

      Sil
  2. bu kitap muhteşem insanı sürüklüyor ve bir taraftan da düşündürüyor...

    YanıtlaSil
  3. ben beyin okuannı okuyorum benden hırsızını okudum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tüm seriyi okumalısın. Gerçekten hepsi birbirinden güzel.

      Sil
  4. ya ben ilk önce 1.seriden başlayacaktım arkadaşım aldığın için değişip okuyacaktık 2.seriden başladım sonra 3 ve en son 1. keşke 1.den başlasaydım ama böyle de iyi şimdi ölülerle konuşanı almak istiyorum o da istiyor ama ben alcam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tüm seri okumalısınız. Kesinlikle tavsiye ederim. Serinin şu anda altı kitabı çevrili durumda.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠