"Bleach"



Kitabın Adı: Bleach
Yazarı: Tite Kubo
Çeviren: Taifun Nitahara Haksöyliyen
Yayınevi: Gereklişeyler Yayınları
Türü: Manga, Fantastik
Satın Al: D&R   Arkadaş Yayınları
Seri Adı: Bleach Serisi

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Seri, 15 yaşındaki hayaletleri görme yeteneği olan bir lise öğrencisi (İçigo Kurosaki)'nin hayatını anlatır. Rukia Kuçiki isimli bir Şinigami (Ölüm Meleği) bir gün bir Hollow'u (Kötü Ruh) takip ederken İçigo ile karşılaşır. Kötü Ruh ile savaşırken yaralanmasından dolayı güçlerini İçigo'ya aktarmak zorunda kalır. Böylece İçigo ve Rukia'nın maceraları başlar. Birlikte Kötü Ruhları arar, düzensiz ruhlar üzerinde ruh gömme işlemi yani Kidoh yapar ve onları Ruh Toplumu'na (Soul Society) yollarlar.

Hikayenin ilk bölümleri, şinigamilik işinden çok karakterler ve geçmişlerine odaklanmıştır. Olaylar açıldıkça hikâye Şinigami dünyasına diğer bir deyişle Ruh Toplumuna (Soul Society) doğru derinleşmeye başlar.

İçigo kurosaki, onbeş yaşında, hayaletleri görebiliyor. Bu özelliği taşımasına rağmen gayet rahat bir hayat sürdürüyordu ama bir gün aniden kendine şinigami diyen bir kız ortaya çıkar ve 'hollow' denilen kötü ruhlarına saldırısına maruz kalırlar. Ailesi de tehlike altındadır. Bakalım, şimdi içigo ne yapacak?

Yorum

Tite Kubo'nun yazarlığını ve çizerliğini yaptığı Bleach'te onbeş yaşındaki İçigo Kurusaki'nin hayatını anlatmakta. İçigo bu duruma rağmen sıradan bir hayat yaşamasına rağmen bir gün peşine takılan bir kötü ruh yüzünden bir şinigamiyle tanışır ve bu günden sonra oda bir kaza sonucu şinigami olacaktır.

Fantastik bir manga olduğu için gerçekten çok beğendiğim bir ilk kitap oldu. Serinin diğer kitaplarını almayı ve sanırım bir animesi var onu da izlemeyi düşünüyorum.

Kesinlikle tavsiye ederim.

~~Kitaptan Kareler~~



Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠