"Death Note Serisi #1 - #13"



Kitabın Adı: Death Note
Yazarı: Tsugumi Ooba – Takeşi Obata
Çeviren: H. Can Erkin
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar Yayınları
Türü: Manga, Korku, Dram
Satın Al: D&R   Arkadaş Yayınları
Seri Adı: Death Note Serisi

Tanıtım Bülteni / Arka Kapak:
Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.

   

Yorum

Tsugumi Ooba'nın yazdığı ve Takeşi Obata'nın yazmış olduğu Death Note Serisi tamamen bir zeka ürünü. Okurken benim Japonların zekasına yeniden hayran kaldığım bir seri oldu diyebilirim. Light Yagami, inek diyebileceğimiz derecede başarılı, çalışkan bir öğrencidir ama dünyanın çirkin yüzünden bıkmıştır. Bir gün okulun bahçesinde ölüm meleği ryuk tarafından düşürülmüş olan ölüm defterini bulur. Bu deftere adı yazılan kişi bir kaç dakika içerisinde ölmektedir. Light'ta bu defteri kullanarak hem bu adaletsiz dünya insanlarından kurtulmak, hem de tanrı olma derdindedir. Yalnız bir sorun var ki insanları öldürmek suçtur ve bu da gizli bir polis olan L'nin bu davaya katılması olacaktır.

   

   

Kitaptan Kareler

Puanlama: 

   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠