"Şamanlar Diyarı"



Kitabın Adı: Şamanlar Diyarı
Yazarı:  Barış Müstecaplıoğlu
Yayın Evi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 294
Tür:  Fantastik Macera
Tanıtım Yazısı:

Dans ederek tanrıların katına çıkan şamanlar, yılanbaşlı kuyruklarıyla hayatı paylaşayan harnanlar, ışıl ışıl parlayan nar kuşları... Şamanlar Diyarı'nda görebileceğiniz şeylerden sadece birkaçı. Bu olağanüstü diyarda yaşananlar ise farklı coğrafyalarda, tarihin her döneminde, insanın insana ettiklerine dair evrensel bir sorgulama. Bizi biz yapan nedir? Ya da ötekini farklı kılan? Güç sahipleri çatıştığında, arada kalan halklara ne olur?
Eserleri dört kıtada, sekiz ülkede okunan Barış Müstecaplıoğlu, merak uyandıran anlatımıyla gözalıcı bir diyarın kapılarını açıyor. Renkli bir yolculuk için bohçanızı hazırlayın. Kalyon limandan ayrılmak üzere...

Yorum


En sevdiğim yazardan beni hayal kırıklığına uğratan bir kitap “Şamanlar Diyarı”.

Normal de Barış Müstecaplıoğlu’nun Fantazyasını çok sever ve herkese tavsiye ederim ama bu roman beni 1,5 ay kadar oyaladı ve başka kitap ta okuyamaz oldum açıkçası. O kadar fazla karakter vardı ki kim kimdi gerçekten anlamaz oldum ama sonlara doğru müthiş bir final oldu bence. Konusuna gelirsek eğer;

Beyaz gözlü Nasralar ve Siyah gözlü Delkarlar… Bir nevi kast sistemi bağlı kalarak yaşıyorlar. Delkarlar soylu tabaka iken Nasralar adeta köle gibi ve saray da ve önemli bir konumda çalışmaları yasak. Toplumdan dışlanmış durumdalar. Üstelik Delkarlar uzun süredir şiddetlere yenilerini eklemekte ve Nasraları öldürmektedir. Nasralara yardım edebilecek kişiler ise şekil değiştirebilen şamanlar ve eski bir ırktır.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olurum diyeceğim ama yansıma olarak bayan olduğu için sanırım ruh eşim diyebıliriz. ^_^

      Sil
  2. Çok merak ettiğim bir yazar. Sence hangi kitabıyla başlamalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın Perg Efsaneleri Serisi diye 4 serilik bir kitabı var. Benim tavsiyem o serinin ilk kitabı "Korkak ve Canavar" ile başlamanızdır. Benim kendisi ile tanışmam da böyle oldu. Bu arada kitabın Metis Yayınları baskısını bulursanız eğer her bir seri kitabı 4-5 TL.

      Sil
    2. vay ucuzmuş bulmaya çalışırım. teşekkür ederim.

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠