"Bir Aşk Masalı: Miss Potter"

Kitabın Adı: Bir Aşk Masalı: Miss Potter
Orijinal Adı: Miss Potter
Yazarı: Richard Maltby, Jr.
Çeviren: Volkan Yalçıntoklu
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Yayınları
Sayfa Sayısı: 246
Tür:  Biyografi-Otobiyografi

Tanıtım Yazısı:

“MISS POTTER, KİTABIN HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ. SEN… BENİM İÇİN… ÇOK ÖNEMLİ BİRİ OLDUN.”

Miss Potter’ın günlük hayatının monotonluğundan ve sınırlayıcılığından tek kaçış yolu olağanüstü hayal gücü ve çizim yeteneğiydi. Çocuklar için yazdığı kitapların yayınlanmasıyla; hayatında ilk defa başarı, bağımsızlık ve onun için en umulmadık şey olan aşkla tanışarak yepyeni bir dünyaya adım attı.

Richard Maltby, Jr Miss Potter’ı önce, başrolünde Renee Zellweger ve Ewan McGregor’un oynadığı bir filmin senaryosu olarak yazdı. Yazar, Beatrix Potter’ın aşk, yaratıcılık ve başarıyla şekillenen yaşamöyküsünü en iyi şekilde romana aktarmak için, senaryonun akışını tarihsel gerçeklikler ve yaratıcı yorumlarla zenginleştirdi.
Yorumum

Beatrix Potter’ın olağanüstü yaşamına hazır mısınız? Beatrix Potter, hayatı boyunca evlenmeyeceğine inanmış ve kendini resim çizmeye ve öykü yazmaya vermiş biridir. Gelin görün ki çizimlerini hediye ettiği kişilerden olumlu tepkiler almaktadır ve bir gün neden hikayelerini bastırmadığını sorar ve Beatrix’in hayatı bu saatten sonra değişecektir. Beatrix’i bu çizimleri dünya çapında kitapları en çok satan çocuk kitapları arasında yer alır ve hala yer almaktadır. Dahası hiçbir zaman tatmayacağına inandığı duyguyu tadarak yayınevi sahiplerinden biri olan Norman’a aşık olacaktır.

Uzun zaman önce Beatrix Potter’ın hayatını izlediğimde gerçekten hayat öyküsünü hem hayran kaldım, hem de üzüldüm ama o dünya çapında yapılmamış bir şeyi başardı; çocuk kitaplarını bekâr biri olarak yazdı ve bunları dünyada en çok satan çocuk kitabı arasında yer edindirdi.

Filmini şiddetle izlemenizi ve bu kitapla da pekiştirmenizi tavsiye ederim.

Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


1 yorum:

  1. Blogıma bakarsan çok sevinirim (:
    http://kagitkesigii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠