"#diren AŞK"

Kitabın Adı: #diren AŞK
Yazarı: Ali Bolat
Yayın Evi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 406
Tür:  Aşk, Dram, Gençlik

Tanıtım Yazısı:
Geçmişle barışmadan ‘AŞK’ için savaşamazsın! 
Aslı kocasından boşanmış, ölü bir bebek doğurduğu için ciddi psikolojik sorunlar yaşamış, doğup büyüdüğü şehir ve geçmişiyle travmatik bir ilişkisi olan bir kadındır. En yakın arkadaşı Sibel’in on dokuz yaşındaki oğlu Cem, geçici bir süre Aslı’nın yanında kalacaktır. Tam bu esnada ülkeyi sarsmaya başlayan isyanlar Aslı’nın hayatını da etkiler. Cem’i korumak adına kendini olayların içine atan Aslı, hem kendi gençliğini hatırlar, hem de yepyeni bir nesille tanışıp bir dönüşüm yaşamaya başlar. Kalbini Gezi Parkı olayları sırasında tanıştığı ve kendinden on iki yaş küçük Ufuk’a kaptırınca durum iyice karışır, çünkü Ufuk da Aslı’yla aynı şehirde doğup büyümüştür. Ufuk, Aslı’yı Mersin’e davet ettiğinde Aslı’nın dünyası altüst olur. Travmatik geçmiş, âşık olunan adamın siluetinde bir bombaya dönüşür, çünkü Aslı'nın geçmişinde yüzleşmekten kaçındığı sırlar vardır. Aslı aşkın gücüyle çıktığı bu yolculukta geçmişini yenip yepyeni bir hayata merhaba diyebilecek midir, yoksa kendi içine daha fazla kapanıp aşkı yok mu sayacaktır?

Yorumum

Öncelikle yorumum çok geciktiği için özür dilerim.
Ali Bolat’ın kaleme almış olduğu #diren AŞK kitabında kendimizi Aslı’nın gözlerinde gezi olaylarına bakarken buluyoruz. Aslı’yı evladını korurcasına koruduğu Cem ve aşık olacağı kişi, yani Ufukla tanıyoruz.
Genel yorumama gelecek olursak Gezi Olaylarını anlatan kitaplar ile her gün kitap rafında karşılaştığım için beni açıkçası biraz… hım… ne desem ki? Sıktı açıkçası. Birde açıkçası bir erkek yazarın kadın bir karakteri ele alırken kendini onun yerine koyma taraftarıyım ama maalesef yine bu durum da yazarımız kendini karakterle birleştirdiği için haliyle kadın karakter duygusunu alamıyoruz. Son olumsuz yorumum ise Ufuk ile Aslı arasındaki aşkı da pek etkileyici bulamadım. Bana aralarında bir tutku olduğunu hissettiremediler. Daha çok anne – oğul ilişkisi gibi geldi bana. Keşke Aslı erken yaşta evlenmiş-boşanmış olsaydı ama Ufuk ile aynı yaşta olup bize gençliğini hissettirseydi.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


2 yorum:

  1. Gezi Olaylari ile ilgili kitaplar bana su an icin biraz "aman okuma, rant saglaniyor" düsüncesini uyandiriyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen size katılıyorum Ahu Hanım. Gerçekten o duruma gelmiş durumdayız.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠