"Ölüme 5 Kala"

Kitabın Adı: Ölüme 5 Kala
Orijinal Adı: The Dying Hours
Yazarı: Mark Billingham
Çeviren: Burak Şenel
Yayın Evi: Orkinos Yayınları
Sayfa Sayısı: 464
Tür:  Aksiyon- Macera, Polisiye

Tanıtım Yazısı:
   “Aslında bir ritmi var, şey gibi, adını siz getirin, ağaç kakn ya da ona benzer bir şey gibi. Tak tak tak…”

   Belki de “tik tik tik” tıpkı saat gibi… Ölüme götüren, usul usul yaklaşan bir ses. Terry Mercel’ın otuz yıllık öfkesine bedel olan seri cinayetler ve insanın kanını donduran soğukkanlılık… Her şey büyük planın bir parçası gibi ilerliyor.

   Ölüme 5 Kala romanıyla İngilter’nin sisli caddeleri, suç dolu mahalleleri ve cinayet sahneleri ile çözülmesi gereken bir bilmecenin tam içindesiniz…

“Mark Billingham’ım sevenleri, onun son romanı Ölüme Beş Kala ile hayal kırıklığına uğramayacaklar. Billingham, aklınızı başınızdan alacak korkunç ayrıntılara yer verir ve daha az güldürür; duygusal ve beceriksiz bir karakter olan Thorne’un hareketlerinde kendinizi bulacaksınız.”
-Daphne Wright, Book Oxygen-

“Polisiye geriliminse en önemli nokta karakterlerinin ve olayların mizahla birbirine bağlanmış olmasıdır. Ölüme 5 Kala tam öyle bir kitaptır.”
-Sunday Mirror, 19 Mayıs 2013

Yorumum     


Eski bir Baş Komiser olan Thorne yaptığı bir hata sonrası rütbesi düşürüldüğünde cinayet masasında çalışmaya başlar. Görev icabı yaşlı bir çiftin ölmüş olduğu bir eve gittiğinde tüm deliller bir intihar vakasını işaret etse de Thorne’a göre bu bir cinayet vakasıdır ve kendince delilleri de vardır. Kimse inanmasa da Thorne, gizli gizli bu durumu araştırmaya başar. Aslında yaşlı insanların şüpheli ölümleri ilk kez olmamaktadır.
Mark Billingham, esprili dili ile okuyucuları kendine bağlasa da gerekli tasvirleri yapmadığı için karakterleri karıştırabiliyorsunuz. Açıkçası polisiye kitaplardan pek haz etmem ama bu zamana kadar okuduğum polisiye kitaplar içerisinde en kötüsü buydu diyebilirim. Kurgu olarak güzel, işleyiş olarak kötü.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...

Puanlama:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠