"Böğürtlen Kışı"

Kitabın Adı: Böğürtlen Kışı
Orijinal Adı: Duygu Parsadan
Yazarı: Sarah Jio
Çeviren: Duygu Parsadan
Yayın Evi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 353
Tür:  Dram, Gizem

Tanıtım Yazısı:
Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı, tek kelimeyle nasıl dile getirirsiniz?

“Canım Daniel’ım,
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyorum…”

Vera Ray 1933 yılının o karlı akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel’ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel’ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı…

Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karlılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Vera’yla olan bğlantısına yaklaştırdığından habersizdir…

Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacksınız.

Yorumum         

Yorumuma başlamadan önce kitabın adını açıklık getirmek istedim. Böğürtlen Kışı: Mevsimsiz yağan kar yağışı için kullanılan bir terim. Örneğin mayısta yağan kar.
Vera Ray, dul bir annedir ve 3 yaşındaki oğlu Daniel’ı büyütebilmek için bir otel de hizmetçilik yapmaktadır. Temizlik departmanını müdürü oğlu Daniel’ı yanında getirmesine izin vermediği için Vera, oğlunu bir tavernanın üzerinde yaşadığı evde bırakır. Geri döndüğünde ise kapı açıktır ve oğlu Daniel evde bulunmamaktadır. Ondan geriye kalan tek şey karlar arasındaki oyuncuk ayısı Max’tir.

Olaydan 80 yıl sonrası,
Gazeteci yazar Claire Aldridge, yine bir Mayıs ayı yağan mevsimsiz yağan Böğürtlen Kışı’nı araştırırken Vera ve kayıp oğlu Daniel hakkındaki bilgileri bulur. Kısa bir süre önce doğmamış çocuğunu kaybeden Claire bu olayı araştırmaya başlar. Sırlar gün yüzüne çıktıkça da aslında geçmişle ne kadar iç içe olduklarının farkına varacaktır.
Okuduğum ilk Sarah Jio kitabı olan “Böğürtlen Kışı” sizi etkisi altına alacak ve ne çabuk bitsin isteyeceksiniz, ne de okumaktan vazgeçebileceksiniz.
Lütfen yorumlarınızı bizden esirgemeyin...


Puanlama:


4 yorum:

  1. bu kitabı da yazarı da hiç okumadım fakat sanla dünyada çok fazla gördüm , çok merak ettiğim kitap ve yazarlardan...

    YanıtlaSil
  2. Benimde okuduğum ilk Sarah Jio kitabı @Kitap Eylemcisi. Gerçekten tüm övgüleri hak ettiğini söyleyebilirim. :)

    YanıtlaSil
  3. Eş zamanlı okumuşuz denilebilir bu kitabı.Ben de Cumartesi bir oturuşta bitirdim.İlk Sarah Jio kitabımdı,çok etkileyiciydi,benim de gayet hoşuma gitti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de okunması gereken bir kitap. Diğer Sarah Jio kitaplarını da bir an önce alıp okumak istiyiyorum.

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😂😉😊😋😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😯🤐😮😥😣😒😓😔😕🙃😟😞😖🙁😢😭😦😰😳😵😡😠